понеділок, 28 травня 2012 17:56

Об'єднана опозиція каже, що може підвищити мінімальну зарплату до 2400 гривень

Об'єднана опозиція каже, що може підвищити мінімальну зарплату до 2400 гривень
В'ячеслав Кириленко презентував соціальний блок програми опозиції. Фото: liga.net

Різниця в пенсіях та системі ії нарахування має стосуватися тільки людей, які ризикують щодня життям.

Про це під час круглого столу з обговорення програми об'єднаної опозиції сказав народний депутат України, лідер партії "за Україну!" В'ячеслав Кириленко, представляючи соціальний блок програми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обіцянки опозиції - це голий популізм" - експерт

"У нас гуманістична програма. За декілька тижнів чи місяців вона буде наскільки це можливо вдосконалена. Реформа пенсії має стати основним завданням. Різниця в пенсіях і системі ії нарахування має стосуватися тільки людей, які ризикують щодня життям : рятувальники, спецпідрозділи, ще низка дуже важких категорій", - сказав він .

Також політик зазначив, що одним із питань соціального блоку програми є реформа соціального страхування.

"Надзвичайно витратний та багатомільярдний, повністю закритий механізм. Сама по собі ця реформа - це економія мільярдів гривень, як застрахованих осіб так і людей найманої праці. Ніхто вже протягом тривалого часу не знайшов часу для цієї реформи", - зауважив він.

Кириленко відзначив, що третій пункт програми - це реформа заробітної плати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об'єднана опозиція замахнулась зламати стару політичну традицію

"Єдиний соціальний внесок запроваджено лише формально. Ми повинні зменшувати навантаження на фонд оплати праці. Це все ув'язується із податковою політикою проекту програми. Це надзвичайно складна економічна робота. Але без зменшення навантаження на фонд оплати праці ми не зможемо систему оплату праці реформувати", - зауважив він.

За словами народного депутата, якщо опозиція переможе на парламентських виборах, то одразу після перемоги треба буде підвищити мінімальну заробітну плату.

"Прожитковий мінімум для працездатних - 4 тисячі. Ми розуміємо, що з неба не падають гроші у бюджет, але 2 400 гривень мінімальна заробітна плата має бути уже зараз, якщо взятися. Відразу треба примусити парламент проголосувати за поправки до законодавства, це поправки Яценюка. Внести зміни до нарахування пенсії. Ці поправки дають можливість надавати до пенсії по 300-400 гривень", - сказав Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція не буде голосувати за деформацію закону про вибори, запропоновану "регіоналами" - Турчинов

Він відзначив, у соціальному блоку принциповими позиціями є медична реформа та реформа освіти.

"Вони мають проходити тільки в діалозі із суспільством. Такі закриті чиновницькі реформи, коли вони там собі щось вирішили, повинні відійти в минуле назавжди. Для нас важливе незалежне визначення якості освіти. На нашу думку сьогоднішня влада знову посуває освіту до корупційних форм оцінювання знань", - наголосив політик.

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція каже, що може підвищити мінімальну зарплату до 2400 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути