Ексклюзиви
пʼятниця, 23 жовтня 2020 12:42

ОАСК виніс рішення про опитування Зеленського

ОАСК виніс рішення про опитування Зеленського
Обов'язковою умовою надання правового захисту судом є наявність реального порушення прав особи на момент звернення до суду. Фото: "Уніан"

Окружний адмінсуд Києва відмовився скасувати анонсоване президентом Володимиром Зеленським всеукраїнське опитування.

Обов'язковою умовою надання правового захисту судом є наявність реального порушення прав особи на момент звернення до суду, повідомили у пресслужбі суду.

"Оголошення будь-яким суб'єктом владних повноважень про свої наміри на вчинення будь-яких дій на майбутнє не може бути розцінене судом як дія, що порушує право позивача. Виходячи з меж заявлених вимог та аналізу положень чинного законодавства суд дійшов висновку, що позов є необґрунтованим та недоведеним достатніми доказами, і відмовив позивачу у його задоволенні", - йдеться у судовому рішенні ОАСКу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрахували вартість "опитування Зеленського"

22 жовтня з позовом до глави держави звернувся житель Івано-Франківської області з вимогою визнати протиправним оголошення про "всенародне опитування".

Раніше Володимир Зеленський закликав українців взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня та відповісти на 5 важливих для суспільства питань. В Офісі президента заявили, що в такий спосіб влада хоче дозволити українцям самостійно визначити свої базові очікування щодо курсу розвитку країни.

Зараз ви читаєте новину «ОАСК виніс рішення про опитування Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути