пʼятниця, 23 жовтня 2020 05:48

Підрахували вартість "опитування Зеленського"

Підрахували вартість "опитування Зеленського"
Підрахували бюджет "опитування Зеленського". Фото: Офіс президента

У Громадянській мережі "ОПОРА" порахували, скільки ж може коштувати втілення ідеї Володимира Зеленського - всеукраїнського опитування "5 запитань від президента", який пройде в день місцевих виборів 25 жовтня.

Йдеться про як мінімум 75 мільйонів гривень лише на першому - польовому етапі, повідомила глава правління організації Ольга Айвазовська в ефірі "Право на владу".

"Є окремі хантерські компанії, які зараз проводять рекрутинг працівників, що будуть стояти біля дільниць. У кожної ділянки будуть стояти кілька осіб. Хантери беруть людей з відкритих реєстрів неурядових організацій і просто наосліп дзвонять всім. Ці особи, які телефонують людям з бази, стверджують, що вони заплатять 1200 гривень на руки і укладуть цивільно-правових угоду ", - заявила Айвазовська.

В такому випадку до цієї суми ще треба додати 40%.

"Відповідно до Цивільного процесуального кодексу повинні утримати податки контрагенти, податкові агенти щодо тих осіб, які отримують ці кошти. А також фірма, організація, структура, яка проведе це опитування, повинні заплатити зверху 19,5% податків. І 40 гривень обіцяють особі, що приведе іншу особу. Так що це мережевий маркетинг. За нашими підрахунками, якщо у ділянки буде стояти дві людини - це близько 75 мільйонів гривень тільки для польового етапу", - зазначила представниця ОПОРИ.

"Ще ж є компанії, які обслуговують, ще є компанії соціологічні, які, ймовірно, потім будуть проводити чистку даних і фіксувати ці дані. Але я не знаю, яким чином це буде оплачено", заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За псування бюлетенів Зеленського - каратимуть

Нагадаємо, 25 жовтня в день місцевих виборів має пройти анонсоване президентом Зеленським голосування по 5 питанням, серед яких створення Вільної економічної зони на Донбасі, легалізація медичної марихуани і таке інше.

Зараз ви читаєте новину «Підрахували вартість "опитування Зеленського"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути