Ексклюзиви
четвер, 26 листопада 2020 15:48

Про локдаун на 3 тижні заговорили і в монобільшості

Про локдаун на 3 тижні заговорили і в монобільшості
Локдаун - це не більше мінус 1% ВВП, кажуть у парламенті. Фото: @verkhovna.rada.ukraine

Локдаун ефективніший від карантину вихідного дня. Про це сказав голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від "Слуга народу" Данило Гетманцев.

"Локдаун на 3 тижні додасть максимум до 0,5-0,7 відсотків до вже наявного падіння ВВП. Це мінус до того мінусу, який ми вже маємо. Але не більше відсотка в будь-якому разі.

Це, звісно, погано. Це боляче. Проте, якщо ми говоримо про життя людей, це вже питання не грошей. Обговорювати альтернативу життя-гроші, навіть одного життя одного українця та 0,7 відсотків ВВП ми не маємо морального права", - цитує нардепа LB.ua.

Щодо карантину вихідного дня, то представник владної фракції заявив: "Якщо ми говоримо про розрив ланцюжка заражень, то точно ефективніше буде 2 чи 3 тижні локдауну, ніж 2 дні з перервою на робочі. Але уряд - єдиний орган, який може і мусить ухвалювати рішення в такій ситуації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якомога швидше" - Аваков виступив за повний локдаун і назвав його термін

"Якщо у підприємців є борги, вони перекредитуються по "5-7-9". З урахуванням інфляції у них вийде нульова ставка за цими кредитами.

Якщо говоримо про допомогу з часткової зайнятості, за мінімальною зарплатою, то це вже є. Ось чому я проти карантину вихідного дня. Його проблема в тому, що ми не можемо адмініструвати пільги, які надаємо. Не можемо реально перевірити, хто працює, а хто ні, в якому обсязі.

У цьому питанні з локдауном простіше. Президент оголосив ініціативи з підтримки бізнесу та українців у період карантину. Це дійсно достатньо великі фінансові програми і якщо уряд знайде на них кошти, то це буде значна підтримка і бізнесу, і найманим працівникам за рахунок держави. Президент навіть податкові борги до 3000 гривень запропонував списати", - розповів нардеп.

11 листопада Кабінет міністрів запровадив карантин вихідного дня.

Із 00:00 суботи до 00:00 понеділка працюють лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, автомобільні заправки та ветеринарні аптеки. Розважальні та торгові центри мають бути закриті.

З 21 листопада правоохоронці й уповноважені особи мають право штрафувати за неносіння маски в громадських місцях.

Зараз ви читаєте новину «Про локдаун на 3 тижні заговорили і в монобільшості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути