вівторок, 05 червня 2012 17:27

"Нунсівець": Ніхто не зрозумів, що мовний закон поставили на голосування. Тому все пройшло тихо

"Нунсівець": Ніхто не зрозумів, що мовний закон поставили на голосування. Тому все пройшло тихо
Юрій Гримчак пообіцяв не допустити голосування у другому читанні. Фото: tsn.ua

В опозиції не зрозуміли, що на голосування було поставлено мовний законопроект, тому і не змогли протидіяти його ухваленню.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутата від НУ-НС Юрій Гримчак.

"Очікували, що цей законопроект буде пізніше поставлений на голосування. Його поставили так. Навіть самі "регіонали" не очікували, що воно так пройде. Якщо вважати, що голова ВР — це впливова чи не впливова фігура в наших реаліях. Це впливова фігура саме завдяки таким маніпуляціям", - пояснив він, чому опозиція не запобігла голосування за мовний законопроект.

Нардеп додав: "Спочатку ставиться один законопроект, який знімається з розгляду. Потім другий знімається, вноситься цей. І оскільки я правильно зрозумів, ані "Регіони" не зрозуміли, що вони вже проголосували, ані ми не зрозуміли, що він вже пройшов. Бо навіть жодного руху не було. Усюди тиша і спокій. Тому так просто вийшло".

Гримчак підкреслив, що відповідальність за те, що не вдалося зупинити ухвалення цього законопроекту, із себе не знімає. "Нунсівець" також пообіцяв, що голосування у другому читання опозиція будемо зривати будь-якими засобами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми ж не можемо їх повісити чи розстріляти" - Двох "мовних" зрадників вигнали із НУ-НС

Він також підтвердив, що у опозиції був план зриву голосування: під час сигналу для початку голосування близько 30 осіб (з БЮТ і НУНС) мали кинутися у сектор тушок і повиривати картки з гнізд. Гримчак підкреслив, що забрати мали стільки карток, скільки вийде — 10, 20 чи 30. Але цього не відбулося, бо ніхто не зрозумів, що розпочалося голосування.

"Там був свій план. Згідно з положенням, Литвин мав ставити законопроект на голосування. Спочатку мали виступити наші, бо перед голосуванням фракції повинні висловитися: як вони дивляться на це голосування. Була домовленість на погоджувальній раді, що так буде, - додав нардеп. - А тут без обговорення, без нічого - "бах", і поставили його. При чому його (законопроект) поставили не зачитуючи назву, просто номер сказали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійка під ВР - беркутівці пройшли по людях

За словами Гримчака, розгляд цього законопроекту у другому читання має відбутися протягом 14 днів. "Згідно з регламентом, протягом 14 днів, тобто десь вже наприкінці місяця, - наголосив він. - У нашій країні можливо все, що хочете. Але якщо вже Литвин у нас такий поборник регламенту, у регламенті написано, що між першим і другим читанням дається два тижні для того, щоб депутати внесли свої поправки і зауваження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітинг проти "мовного" закону дійшов до Майдану і прорвався у фанзону Евро-2012

Він також переконаний, що наразі Партії регіонів і владі в цілому сутички перед Євро-2012 не потрібні, тому це питання може пригальмуватися. "Я думаю, що це питання зараз вони не будуть педалювати. Вони провели його так, тишком нишком, щоб ніхто не зрозумів, що відбувається, саме тому, що у нас наприкінці тижня відкриття Євро-2012 і сьогодні битви на вулицях не потрібні владі. Сьогодні і так відзначилися", - наголосив "нунсівець".

Нагадаємо, сьогодні Рада прийняла в першому читанні законопроект про засади державної мовної політики.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець": Ніхто не зрозумів, що мовний закон поставили на голосування. Тому все пройшло тихо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути