четвер, 17 травня 2012 15:40

Новий закон: тепер чиновників каратимуть за політичні уподобання

Новий закон: тепер чиновників каратимуть за політичні уподобання
Рада заборонила чиновникам на людях говорити про політику. Фото: obozrevatel.com

Верховна Рада України 265 голосами в четвер ухвалила закон "Про правила етичної поведінки".

Закон визначає основні норми поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, під час виконання ними службових повноважень і порядок притягнення їх до відповідальності за порушення таких норм.

До правил поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування належать: законність; пріоритет інтересів, політична неупередженість, толерантність; об'єктивність, компетентність та ефективність формування довіри до влади; конфіденційність; недопущення конфлікту інтересів та інші.

У ст.8 "Політична неупередженість" зазначається, що особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування виконують свої службові повноваження політично неупереджено, уникають демонстрацій в будь-якому вигляді власних політичних переконань або поглядів, не використовують службові повноваження в інтересах політичних партій чи окремих політиків. У законі зазначається, що положення цієї статті не поширюється на осіб, які займають політичні чи виборні посади.

У законі також передбачено відповідальність за порушення правил етичної поведінки. Так в документі зазначається, що порушення правил етичної поведінки передбачає залучення до дисциплінарної адміністративної кримінальної та матеріальної відповідальності з урахуванням особливості їх правового статусу, визначених інституцій та законами України.

Зараз ви читаєте новину «Новий закон: тепер чиновників каратимуть за політичні уподобання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути