субота, 02 лютого 2013 15:36

Новому держсекретареві США порадили не зустрічатися з Януковичем

Новому держсекретареві США порадили не зустрічатися з Януковичем
Джон Керрі Фото: podrobnosti.ua

Колишні посли Сполучених Штатів в Україні радять новому держсекретареві США Джону Керрі утриматися від зустрічей із президентом України Віктором Януковичем.

За словами Стіва Пайфера, Джона Гербста та Білла Міллера, українська влада трактує кожен, навіть найменший контакт із адміністрацією Білого дому, як повноцінну зустріч і знак теплих стосунків між Києвом і Вашингтоном, пише ТВі.

Водночас, зазначили вони, український режим не звертає уваги на заклики припинити переслідування опозиції. Тому Керрі просять взагалі не зустрічатися з президентом України.

Зі свого боку Конгрес також посилює тиск на Київ. Там розробляють законопроект про санкції щодо українських чиновників, причетних до справ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

"У Конгресі тривають розмови про санкції щодо українських посадовців, про що не було мови ще рік чи два тому. Я лише сподіваюся, що Київ розуміє це і сприймає, як відображення цього глибокого занепокоєння", – прокоментував Пайфер.

Зараз ви читаєте новину «Новому держсекретареві США порадили не зустрічатися з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути