субота, 02 лютого 2013 04:45

Клінтон залишила посаду держсекретаря США

Клінтон залишила посаду держсекретаря США
Фото: AFP

Джон Керрі обійняв посаду глави Держдепартаменту США, змінивши на ньому Хілларі Клінтон, повідомляється на сайті зовнішньополітичного відомства.

У своєму листі до президента США Бараку Обамі Клінтон подякувала Главі держави за можливість працювати в його адміністрації, заявивши, що це для неї було великою честю, повідомляє Associated Press. "Я більш, ніж коли-небудь, переконана в неослабному лідерстві США і в нашій здатності бути силою, несучою у світ добро", - заявила вона.

Коментуючи напад на посольство США в Анкарі, подія в її останній день на посаді держсекретаря, Клінтон заявила, що це знову підтверджує, що "ми живемо у дуже складний і небезпечний час".

65-річна Гілларі Клінтон, яка обіймала посаду держсекретаря з січня 2009 року, оголосила про свій намір піти у відставку незабаром після перемоги Обами на президентських виборах у листопаді 2012 року.

На початку грудня держсекретар перенесла шлункову інфекцію. Через викликані хворобою ускладнень Клінтон 30 грудня була госпіталізована і кілька днів провела в лікарні. Повністю повернутися до своїх обов'язків вона змогла 7 січня.

Кандидатуру сенатора від штату Массачусетс Джона Керрі в якості наступника Клінтон Обама запропонував у середині грудня. 29 січня це призначення було схвалене в Сенаті.

Зараз ви читаєте новину «Клінтон залишила посаду держсекретаря США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути