понеділок, 28 січня 2013 12:29

Через справу Павліченків для Анатолія Могильова просять заборонити в'їзд до США

Через справу Павліченків для Анатолія Могильова просять заборонити в'їзд до США
Анатолій Могильов. Фото: cit.ua

Міжнародний рух з захисту родини Павліченків розмістив на сайті Білого дому петицію, у якій просять застосувати санкції для українських посадовців, які приймали участь у розслідуванні кримінальної справи. У ній вимагають заборонити в'їзд на територію країни та заблокувати рахунки у місцевих банках посадових осіб.

Серед чиновників є екс-міністр внутрішніх справ України 2010-2011 років Анатолій Могильов.

"Також, заборонити в'їзд начальнику департаменту громадської безпеки МВС генералу Олексій Крикуну, судді Ірині Бондаренко, що винесла вирок у справі Павліченків та голові слідчого відділу внутрішніх справ України Василю Фаринику. Крім цього заборонити в'їзд інших осіб, причетних до порушень прав і свобод людини", — йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники Павліченків вирішили, що тепер допомогти їм може тільки Обама

"Закон Магнітського", що вводить персональні санкції відносно осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права у США прийняли торік у грудні. Названий по імені померлого у в'язниці російського адвоката Сергія Магнітського, у смерті якого звинувачуються ряд російських правохоронців. В'їзд у країну заборонили 60 російським чиновникам, які є причетними або підозрюваними у смерті Магнітського.

Нагадаємо, Дмитра та Сергія Павліченків засудили за вбивство судді Шевченківського райсуду Сергія Зубкова торік у жовтні. Батько отримав довічне ув'язнення, а син 13 років тюрми. На сьогодні, триває апеляція у справі, наступне засідання якої відбудеться 31 січня.

Для того щоб петицію розглянули, потрібно за місяць зібрати 100 тисяч підписів.

Зараз ви читаєте новину «Через справу Павліченків для Анатолія Могильова просять заборонити в'їзд до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути