четвер, 31 січня 2013 19:43

Справою Щербаня Янукович хоче викрутитися перед Європою - експерт

Справою Щербаня Янукович хоче викрутитися перед Європою - експерт
Олександр Кірш Фото: ukraine-europe.eu

Звинувачення причетності екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня — це спроба президента викрутитися перед Європою. Про це Gazeta.ua розповів економіст Олександр Кірш.

На його думку, Європа не визнає засудження Тимошенко по газовій справі, тому влада хоче звинуватити її у чомусь серйознішому.

"Вона сидить за лівим обвинуваченням, за політичні дії можна посадити будь-кого, - вважає Кірш. - Так само можна посадити Ангелу Меркель за допомогу Греції. Тепер проти екс-прем'єрки заводять справді кримінальну справу".

Проте Європа не повірить новій справі, впевнений економіст.

"Янукович розуміє, що нові звинувачення ще гірше загострюють стосунки з Європою. Але в нього нема виходу. Він боїться Тимошенко, бо може програти їй вибори. Він хапається за владу з останніх сил. Інакше втратить все", - зауважив експерт.

Він вважає, що Угоди про асоціацію з ЄС Україні не бачити. Тому Янукович веде таємні перемовини з Росією про вступ до Митного союзу.

"Янукович став ізгоєм у європейській політиці. Ніхто Україні не дасть кредит. Ніхто не захоче нас рятувати, коли в країні відкривають нові й нові політичні справи проти лідерів опозиції", - наголосив Кірш.

Експерт зазначив, що в Україні надалі поглиблюватиметься криза.

"Українська економіка тепер не дуже залежить від стосунків з Європою. Вона дійшла до такого стану, що серйозних проблем не минути", - додав Кірш.

Зараз ви читаєте новину «Справою Щербаня Янукович хоче викрутитися перед Європою - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути