вівторок, 29 січня 2013 16:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ГПУ тисне на єдиного свідка у справі Щербаня - Власенко

ГПУ тисне на єдиного свідка у справі Щербаня - Власенко
Сергій Власенко каже, що в ГПУ є тільки один свідок і той говорить загальними фразами. Фото: obozrevatel.com

Обвинувачення Юлії Тимошенко у причетності до вбивства Євгена Щербаня у 1996 році ґрунтуються на свідченнях одного свідка, який давав покази під тиском.

Про це на прес-конференції у Києві сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Він наголосив, що повідомлення про підозру Тимошенко засвідчує, що єдиним живим свідком у цій справі є тільки Петро Кириченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Текст підозри Тимошенко починається словами "Приблизно на початку 96 року..." - це фентезі, припускає Власенко

"Хочу нагадати, що Кириченко неодноразово, перебуваючи у США, був допитаний правоохоронними органами у рамках справи Павла Лазаренка, зокрема і щодо питань, пов'язаних із вбивством Щербаня. В цей період 2001-2002 року ГПУ дуже щільно співпрацювала з прокуратурою США у справі Лазаренка. Кириченкові задавалися всі питання. І єдина відповідь, яку він тоді дав на допиті — що йому нібито зі слів третіх осіб було відомо, що готується вбивство Тимошенко. Більше він нічого не зазначив", - розповів адвокат.

Однак потім ці покази, за словами Власенка, було змінено під тиском генпрокуратури.

"Восени 2011 року дружина Кириченка приїхала в Україну з метою продати свою нерухомість. "Випадково" покупцем цієї нерухомості стала дружина нардепа Володимира Пилипенка. Оскільки квартира була під арештом, то документ, який би його зняв, обіцяла зробити адвокат, вона ж реєлтер. Ця жінка це зробила і в подальшому цей документ виявився сфальшованим. Пані Кириченко заарештували і кинули в СІЗО. Саме під час перебування її в СІЗО, її чоловік різко змінив покази. При цьому, він все рівно не назвав жодної дати та жодної конкретної події", - підкреслив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів про мотиви Росії у справі Тимошенко

Після цього пані Кириченко раптом звільнили, а через місяць випустили у США. Водночас, жінка, яка була посередником, була засуджена, але потім кримінальна справа щодо неї була закрита. Крім того, додав захисник, нещодавно всі кримінальні справи щодо пана Кириченка було закрито.

"То це, напевно, є "кришталево чесний свідок", який 15 років мовчав, а потім під тиском ГПУ раптом все згадав і то загальними фразами", - обурився Власенко.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ тисне на єдиного свідка у справі Щербаня - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути