вівторок, 29 січня 2013 15:11

Текст підозри Тимошенко починається словами "Приблизно на початку 96 року..." - це фентезі, припускає Власенко

Текст підозри Тимошенко починається словами "Приблизно на початку 96 року..." - це фентезі, припускає Власенко
Сергій Власенко каже, що у Тимошенко не було конфлікту зі Щербанем. Фото: obozrevatel.com

Повідомлення про підозру Юлії Тимошенко щодо справи про вбивство Євгена Щербаня немає нічого спільного із юриспруденцією.

Про це на прес-конференції у Києві сказав захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Тимошенко досі не отримав матеріали справи щодо вбивства Щербаня

"Після заяви генпрокурора Віктора Пшонки одразу було розповсюджено документ, який називається "Витяг з повідомлення про підозру". Це абсолютно пропагандистський документ, а не юридичний. Скоріш за все, це прес-реліз генпрокуратури про події 1996 року", - наголосив він.

Власенко зауважив, що цей документ загалом складається із сімнадцяти аркушів, однак 12 з них присвячено абсолютно іншій справі про державні гарантії, і лише чотири аркуші стосуюються обставин загибелі Щербаня.

"Особливо в цій частині, цей документ є суто пропагандистським. Зокрема, нібито мотивом вбивства був нібито бізнес-конфлікт з корпорацією ІСД на Донеччині. При цьому, слідство нехтувало тією інформацією, яка в них була. Зокрема, в матеріалах справи відсутній документ, згідно з яким у 1995 році складено договір між ІСД та ЄЕСУ. Згідно з ним, було чітко вирішено всі питання і ніяких проблем і конфліктів не існувало", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче "втюхати" українцям причетність Тимошенко до вбивства Щербаня - Власенко

Захисник також зауважив, що у повідомленні про підозру немає майже жодної конкретної дати. Що суперечить нормам юридичної документації.

"Це більше нагадує взірець епістолярного жанру. Це скоріш за все, фентезі. У цих документах немає жодної конкретної дати, і інформація починається з таких слів "Приблизно на початку 96 року..." Більш детальним є лише опис подій 3 листопада (коли вбили Щербаня - gazeta.ua). Все інше - це белетристика пана Кузьміна", - зауважив захисник.

Зараз ви читаєте новину «Текст підозри Тимошенко починається словами "Приблизно на початку 96 року..." - це фентезі, припускає Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути