вівторок, 29 січня 2013 10:13

Експерт розповів про мотиви Росії у справі Тимошенко

Експерт розповів про мотиви Росії у справі Тимошенко
Фото: kontrakty.ua

Підозри на адресу екс-прем'єра Юлії Тимошенко в організації замовного вбивства бізнесмена і народного депутата Євгена Щербаня ставлять під сумнів можливість проведення запланованого саміту "Україна-ЄС", і в цьому може бути зацікавлена ??російська сторона, проте Росія не зацікавлена в кримінальній справі проти Тимошенко.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Погребинський, говорячи про зацікавленість ??російської сторони.

"Я не можу сказати, що погоджуюсь із такою думкою. Я вважаю, що Росії до лампочки, чи буде цей саміт, чи ні. Очевидно, що він ні на що не вплине, нічого серйозного на ньому не буде вирішуватись, - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жириновський не заявляв у міліцію з приводу нападу на нього дівчини з капустою

"Чому Росія має бути зацікавлена? З іншої сторони, росіяни розуміють, що чим гірші стосунки української влади із Заходом, тим більше шансів, що Україна піде на поступки в переговорному процесі із Росією. Це зрозуміло. І в тому сенсі можна вважати, що багато дій української влади, які не подобаються в Брюсселі, Парижі чи Берліні, вони будуть сприйматися, на даний момент, сприйматися в позитивному світлі", - підкреслив він.

Окрім того, за його словами, в той же час, в жодному разі переслідування Тимошенко не може подобатись Москві, адже вона безпосередньо пов'язана із Путіним, особливо, підписавши "газову угоду. Це добре відомо".

Політолог підкреслив, що "очевидно, Росія не підтримує переслідування Тимошенко стосовно тієї справи за яку вона сидить", проте "Яценюк використовує формальну логіку, із якою можна погодитись".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко підписувала газові угоди під тиском — Ляшко пропонує уряду йти у Стокгольмський суд

Нагадаємо, лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк каже, що офіційно висунуті Генеральною прокуратурою України підозри на адресу екс-прем'єра Юлії Тимошенко в організації замовного вбивства бізнесмена і народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році ставлять під сумнів можливість проведення запланованого саміту "Україна-ЄС" і в цьому може бути зацікавлена ??російська сторона.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів про мотиви Росії у справі Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути