середа, 13 жовтня 2021 10:23

Новим міністром оборони може стати Верещук. "Слуги" це обговорили

Новим міністром оборони може стати Верещук. "Слуги" це обговорили
Про амбіції очолити міністерство Верещук заявляла ще влітку. Тоді сказала, що має сили, аби стати міністром. Фото: facebook.com/vereschuk.iryna

Нардепка "Слуги народу", голова підкомітету Ради з питань державної безпеки та оборони Ірина Верещук готова стати міністром оборони.

Що має такі амбіції, Верещук заявила в ефірі українського телеканалу.

Стверджує, що у фракції вже обговорювали її кандидатуру на цю посаду. Однак з президентом Володимиром Зеленським це питання поки що не порушувалося.

"У мене немає такого: хочу чи не хочу. Ми прийшли командою президента, за плечима президента, за його прізвищем. Але ми повинні брати на себе відповідальність", - сказала Верещук в ефірі "24 каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові літаки США на екстремально низькій висоті пролетіли над Києвом

Вона сподівається, що колеги-нардепи підтримають її кандидатуру, якщо на те буде воля Зеленського як верховного головнокомандувача.

Верещук стверджує, що готова до викликів на посаді міністра оборони.

"У мене є вища військова освіта, у мене чоловік військовий, я служила в армії, один з синів військовий. Я добре знаю, куди йду. Я чудово розумію, який ризик для мене особисто це становить – і репутаційний, і політичний, і щодо мого майбутнього, і психологічний. Але хтось повинен це робити", - сказала нардепка.

27 липня 2021 року після звільнення голови Генштабу ЗСУ Руслана Хомчака, заговорили й про можливе звільнення міністра оборони Андрія Тарана.

7 вересня голова монобільшості Давид Арахамія анонсував кадрові зміни в Кабміні. Їх уряд мав обговорити на з'їзді "Слуги народу" у Трускавці 1-3 жовтня.

Питання зміни міністрів у парламенті планували розглянути на початку жовтня, але відклали.

Зараз ви читаєте новину «Новим міністром оборони може стати Верещук. "Слуги" це обговорили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути