четвер, 27 грудня 2012 23:50

Новий уряд сформовано так, що саме він будуватиме посткризовий світ - експерт

Новий уряд сформовано так, що саме він будуватиме посткризовий світ - експерт
Володимир Цибулько. Фото: telegraf.com.ua

Новий уряд спочатку стане "стіною" проти кризи, а згодом влаштовуватиме і посткризовий світ.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Відповідаючи на запитання, чи може цей уряд бути тимчасовим, він наголосив: "В Україні завжди, який би уряд не приходив, він був тимчасовим. Загалом за часи незалежності у нас змінилося 17 урядів. У нас всі уряди були тимчасовими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко: Новий уряд втілює велику мрію Януковича

Цибулько додав: "Просто головним завданням цього уряду є, по-перше, - втримати нову хвилю глобальної кризи, стати певним чином "ударною стіною", яка витримає тиск нової хвилі глобальної кризи. А потім вже, відповідно, уряд має з цим досвідом починати влаштовувати посткризовий світ".

Про таке завдання, на думку експерта, свідчить велика кількість нових молодих урядовців, які прийшли до Кабміну.

"У цьому сенсі наявність багатьох молодих гравців є свідченням того, що метою існування цього уряду є окрім стримання нової хвилі кризи — орієнтування на посткризовий світ. І головне завдання — визначити, з чим Україна ввійде в той посткризовий світ", - підкрселив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Новий уряд - це розширена Адміністрація президента" - політолог

Цибулько додав: "Через це і багато автономії у міністрів, вони мають багато прав у реформах, кожний у своїй галузі. І все це підстраховано досвідченими віце-прем'єрами: у кожній галузі є свій віце-прем'єр, який пильнує політику тої чи іншої галузі. Фактично, оперативні управлінські  рішення прийматимуться міністрами, політика формуватиметься віце-прем'єрами, а остаточна політика, звичайно, формується президентом. Вийшов такий "листковий пиріг". Але разом з тим, є достатньо можливостей для реформенного маневру, можливість якого — вибудовувати політику реформ".

Нагадаємо, що 24 грудня президент Віктор Янукович призначив новий склад уряду. Першим віце-прем'єр-міністром став колишній голова Нацбанку Сергій Арбузова. Віце-прем'єрами стали Юрій Бойко, колишній губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та екс-голова МЗС Костянтин Грищенко. Глава держави також призначив нових міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Новий уряд сформовано так, що саме він будуватиме посткризовий світ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути