середа, 26 грудня 2012 04:33

"Новий уряд - це розширена Адміністрація президента" - політолог

"Новий уряд - це розширена Адміністрація президента" - політолог
Ігор Когут. Фото: dif-exitpoll.org.ua

Кадрова стабільність не буде ознакою цього уряду.

Про це на прес-конференції у Києві сказав експерт, голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут.

"Всі спроби сформувати політичний уряд напевно сьогодні не мають перспективи. Напевно, це вже стало традицією для України — уряд не стає квінтесенцією і плодом представницької демократії", - наголосив він.

Експерт додав: "Уряд буде відігравати роль такої конституційної прокладки між президентом і державою. Насправді, це така собі розширена Адміністрація президента. У випадку успіху, чи принаймні якоїсь стабільності, президент візьме всі лаври на себе, у випадку провалів — за це відповідатимуть саме міністри".

"Чи це стане стабільним урядом — важко сказати. Очевидно, що цей уряд переживе першу ситуацію змін до бюджету і тут багато буде залежати від тих нових служб, нових міністерств, які було створено", - підкреслив він.

Водночас, Когут зауважив, що нові призначень, та й взагалі характер утворення цього уряду, говорять про обмеження його самостійності.

"Кадрова стабільність не буде ознакою цього уряду — це однозначно", - підсумував він.

Нагадаємо, що 24 грудня президент Віктор Янукович призначив новий склад уряду. Першим віце-прем'єр-міністром став колишній голова Нацбанку Сергій Арбузова. Віце-прем'єрами стали Юрій Бойко, колишній губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та екс-голова МЗС Костянтин Грищенко. Глава держави також призначив нових міністрів.

Зараз ви читаєте новину «"Новий уряд - це розширена Адміністрація президента" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути