понеділок, 24 грудня 2012 11:20

"Як був уряд корупціонерів, так він ним і залишився" - експерт про нові призначення

"Як був уряд корупціонерів, так він ним і залишився" - експерт про нові призначення
Олексій Гарань: майже всі члени уряду мають конфлікти інтересів. Фото: obozrevatel.com

Політика нового уряду навряд чи чимось відрізнятиметься від попереднього.

Про це Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань, коментуючи призначення нового складу уряду.

Говорячи про призначення віце-прем'єр-міністрів, він підкреслив, що всі ці кандидатури були передбачуваними.

"Арбузов — це був один із варіантів, які прогнозувалися. Більшість аналітиків говорили про те, що вибір на посаду першого віце-прем'єра буде між Арбузовим і Клюєвим. Призначення ж саме Арбузова означає те, що сім'я хоче прибрати все під свій контроль", - пояснив експерт.

Гарань додав: "Якщо говорити про призначення Бойка (віце-прем'єром) — то це результат певного балансу, адже Бойко традиційно пов'язують з Льовочкіним і Фірташем. Щоправда з іміджевої точки зору це не зрозуміло, бо ми пам'ятаємо той скандал, який був із так званими "вишками Бойка". Це свідчить про те, що насправді як це був уряд корупціонерів, так урядом корупціонерів і залишиться".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент формує уряд за внутрішньою логікою – політолог

Він переконаний, що загалом політика уряду після нових кадрових призначень сильно не зміниться.

"Стратегічні підходи, стиль керування - не зміняться. Введення до уряду Арбузова та Вілкула — це лише спроба сказати, що відбувається певне оновлення Кабміну. Адже зараз будуть досить не прості переговори з міжнародними фінансовими інституціями. Януковичу треба показати, що щось змінюється, що приходять нові кадри. Але принципово, думаю, політика уряду буде лишатися такою самою. Це так само буде уряд, в якому практично всі його члени мають великі конфлікти інтересів і так чи інакше задіяні в схемах якщо не корумпованих, то в таких, коли бізнес тісно зрощений із владою", - підкреслив Гарань.

Водночас, призначення Наталії Королевської міністром соціальної політики експерт вважає "втішним призом" їй за участь у передвиборчій кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив новий склад Кабінету Міністрів - знайшлося місце для Королевської

"Це досить логічне завершення. Експерти із самого початку казали, що це технологічний проект Банкової і ми бачимо, чим це все завершилося — проект завалився без якихось перспектив і це призначення — це така своєрідна плата самій Королевській за участь у кампанії. Це такий собі "втішний приз" для неї", - пояснив він.

Зазначимо, що Віктор Янукович призначив новий склад Кабміну. Президент назначив першим віце-прем'єр-міністром України Сергія Арбузова, а віце-прем'єр-міністрами стали Юрій Бойко та Олекснадр Вілкул.

Зараз ви читаєте новину «"Як був уряд корупціонерів, так він ним і залишився" - експерт про нові призначення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути