понеділок, 25 листопада 2019 11:33

Новий прокурор Харківщини Фільчаков влаштував "корупційну зачистку"

Новий прокурор Харківщини Фільчаков влаштував "корупційну зачистку"
Новопризначений прокурор Харківської області Олександр Фільчаков за останній тиждень виявив кілька корупційних схем. Фото: NewsRoom

У Харківській області після призначення нового прокурора Олександра Фільчакова проводиться активна робота з виявлення корумпованих чиновників, завдяки чому, за останній тиждень вдалося виявити кілька корупційних схем.

Зокрема, органи прокуратури Харківської області вручили підозри ще чотирьом керівникам одного з департаментів Харківської міської ради про розтрату майна територіальної громади.

Йдеться про махінації з ремонтом доріг. Минулого тижня стало відомо, що керівники одного з департаментів міської ради Харкова підозрюються в розтраті 5,3 млн гривень при закупівлі асфальту. Але після того, як спливли нові факти і підозрювані, сума збитку збільшилася і вже перевищує 6 млн грн.

Порушено кримінальну справу за статтею "розтрата майна в особливо великих розмірах". Чиновникам загрожує тюремний термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Крім цього, обласна прокуратура повідомила про підозру одному з керівників Держгеокадастру в Харківській області за фактом зловживання службовим становищем.

З'ясувалося, що кілька років тому чиновник незаконно передав в оренду фермерському господарству земельну ділянку сільськогосподарського призначення загальною площею майже 25 га і вартістю 545 000 грн.

У разі підтвердження провини, він може отримати від 3 до 6 років в'язниці зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ще один корупційний випадок виявився також пов'язаний з місцевим управлінням Держгеокадастру.

Прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактами незаконного відчуження земель природно-заповідного фонду, що знаходяться в межах ландшафтного парку "Великобурлуцький степ".

"Встановлено, що посадовими особами ДУ Держгеокадастру в Харківській області та Великобурлуцької районної державної адміністрації були передані у власність і довгострокову оренду землі, що відносяться до категорії земель природно-заповідного фонду", - розповів прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

Як стало відомо, протягом 2018-2019 років чиновники Держгеокадастру змінили цільове призначення земельних ділянок парку площею 312 га з земель природно-заповідного фонду на землі сільськогосподарського призначення. Частина земель встигли "безкоштовно" передати приватним особам і планували так само вчинити з рештою.

Крім цього, посадові особи Великобурлуцької районної державної адміністрації в 2002-2006 роках безкоштовно передали в приватну власність 38 га земель природно-заповідного фонду. Вони також незаконно передали в користування терміном на 49 років два водних об'єкта заповідника.

Загальна вартість незаконно відчужених земель становить близько 300 млн грн.

Порушено кримінальну справу, підозрюваним пред'явлені позови і готується скасування незаконних рішень чиновників.

Нагадаємо, Олександр Фільчаков був призначений на посаду прокурора Харківської області 1 жовтня. Під його керівництвом відомство вже встигло провести ряд гучних затримань, зокрема пов'язаних зі знищенням в регіоні природних ресурсів.

Зараз ви читаєте новину «Новий прокурор Харківщини Фільчаков влаштував "корупційну зачистку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути