середа, 09 червня 2010 16:05

Новий Бюджетний кодекс затвердять до кінця червня

Новий Бюджетний кодекс затвердять до кінця червня

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сподівається, що проект нового Бюджетного кодексу Верховна рада розгляне вже цього місяця. Його вже передали до парламенту.

Про це він заявив під час прес-конференції в Черкасах.

"Цей проект є невідкладним, тому я сподіваюся включити його до порядку денного вже наступного пленарного засідання", - сказав він.

Після його розгляду і затвердження Кабмін зможе оформити бюджет згідно з новим кодексом.

"Це потрібно зробити якнайшвидше, бо сьогодні більшості регіонів України вигідно бути дотаційними. Із 27 регіонів у нас виробляють більше, ніж споживають, 11 регіонів. 5 регіонів споживають від 25% і більше, ніж виробляють. Ще 11 територій споживають більше, ніж виробляють, на 30% і більше. Тому втрачається мотив працювати і для тих, хто отримує дотації, і для тих, хто дотує інші регіони", - повідомив він.

Новий Бюджетний кодекс містить багато новацій, зокрема, посилення фінансової самостійності місцевих бюджетів.

На місцевий рівень передаються вісім загальнодержавних податків і зборів, і територіальні громади одержать п"яту частину надходжень від податку на прибуток підприємств. Ці гроші будуть пропорційно розділені між обласними, районними, селищними і сільськими бюджетами.

Зокрема, 40% закріплюється за обласними бюджетами, 60% зможуть використовувати райони, з яких третина буде направлена сільським, селищним і міським радам.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Новий Бюджетний кодекс затвердять до кінця червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути