середа, 23 березня 2022 00:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Нові санкції проти Росії будуть уже цього тижня - Зеленський

Нові санкції проти Росії будуть уже цього тижня - Зеленський
Зеленський запросив в Україну Папу Франциска. Фото: пресслужба Офісу президента

Нові санкції проти Російської Федерації через агресію проти України західні держави оголосять вже цього тижня.

Президент Володимир Зеленський закликав Італію посилити економічний вплив на Росію. Про це він сказав у відеозверненні до українців.

"Звернувся сьогодні до обох палат італійського парламенту. Відчув максимальну підтримку, щире тепло у словах. Закликав Італію посилити санкції проти Росії, проти їхнього режиму і міцно вдарити по всіх російських діячах, які відповідальні за цю війну. По їхній нерухомості, рахунках, яхтах. Впевнений, нові санкції будуть вже цього тижня", - сказав очільник держави.

Президент також запросив в Україну Папу Франциска. Наголосив, що це стане важливою підтримкою для українського народу.

"Говорив з Його Святістю Папою Франциском про пошук миру для України, про звірства окупантів, про гуманітарні коридори до оточених міст. Подякував Його Святості за чітку й сильну позицію проти війни і за молитви за Україну. Запросив відвідати нашу державу у цей найвідповідальніший час. Вірю, що зможемо організувати цей важливий візит, який однозначно підтримає кожного з нас, кожного з українців", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща заморозила російські активи на 140 млн злотих

Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас заявив, що хоче очолити гуманітарну місію до Маріуполя.

"Я вдячний міністру закордонних справ Греції, який першим серед європейських офіційних осіб вирішив підтримати роботу наших гумкоридорів у Маріуполь. Станом на цей день у місті перебувають близько ста тисяч людей. У нелюдських умовах - без їжі, води, ліків. Під постійними обстрілами, під постійним бомбардуванням", - наголосив Зеленський.

В Україні створили сайт help.gov.ua - на ньому можна дізнатися, як придбати, як відправити й кому адресувати гуманітарний вантаж.

"Це - для кожного, хто хоче долучитися. В Україні й у світі. Щоб допомога йшла постійно, 24/7", - сказав президент.

З початком вторгнення Росії в Україну ЄС та США ввели ряд санкцій проти РФ. Німеччина призупинила сертифікацію газопроводу "Північний потік-2". Велика Британія, Австралія та Канада ввели санкції проти кілької російських банків. Японія обмежила розміщення російських облігацій на своєму ринку.

Євросоюз ввів санкції проти 351 депутата Держдуми, які проголосувал на підтримку звернення до Путіна з проханням визнати ДНР і ЛНР. Італія заморозила активи російських олігархів на понад €800 млн.

Зараз у ЄС обговорють можливість відмови від російських енергоносіїв.

Зараз ви читаєте новину «Нові санкції проти Росії будуть уже цього тижня - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути