вівторок, 22 березня 2022 15:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Італія заморозила активи російських олігархів на понад €800 млн

Італія заморозила активи російських олігархів на понад €800 млн
Після виступу Зеленського в італійському парламенті Маріо Драгі заявив про блокування активів російських олігархів в Італії.Фото: unn.com.ua

Активи олігархів, наближених до Путіна, заморозили за рішенням уряду Італії. Також закрили італійські порти для їхніх яхт.

Про це повідомив прем'єр-міністр Італії Маріо Драґі.

Таку заяву він зробив у відповідь на виступ президента України Володимира Зеленського перед італійським парламентом по відеозв'язку.

Італійський глава уряду запевнив, що виконавча влада "віддана диверсифікації джерел енергопостачання", щоб подолати "залежність від Росії у швидких питаннях". Говорячи про заходи, яких вживають у контексті ультрабагатих росіян, Драґі підкреслив, що "в Італії заморозили активи на понад 800 мільйонів євро російським олігархам", наближеним до Путіна.

"Санкції, які ми погодили разом із нашими європейськими партнерами та партнерами з G7, мають спонукати російський уряд припинити військові дії та серйозно і щиро сісти за стіл переговорів. Зіткнувшись із Росією, яка хотіла нас розділити, ми об'єдналися як ЄС і Північноатлантичний альянс", - наголосив Драґі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італія підтримала вступ України в ЄС

Також сказав про заходи, яких вживає його уряд з допомоги українським біженцям. Зазначив, що ще один напрямок, в якому Італія працює, - це гостинність.

"На сьогодні ми прийняли понад 60 тис. біженців, особливо жінок і дітей. Італійці відчинили перед українськими біженцями двері своїх домівок і шкіл з тим почуттям привітання, яке є гордістю нашої країни. І для цього ми виділили нові кошти на гостинність для українців, ми хочемо допомогти біженцям не лише мати дім, а й роботу та інтегруватися в нашу країну. Зокрема, запустили спеціальні коридори для неповнолітніх-сиріт і особливо прагнемо до перевезення слабких та хворих людей", - сказав керівник італійського уряду.

Влада Італії наклала арешт на віллу російського олігарха, прибічника президента росії Путіна - Олексія Мордашова.

Арештоване майно Мордашова оцінюють приблизно у $115 млн. Це комплекс будівель на острові Сардинія.

Зараз ви читаєте новину «Італія заморозила активи російських олігархів на понад €800 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути