понеділок, 23 липня 2012 13:30

Нові політичні сили пообіцяли дотримуватись критеріїв чесності кандидатів - ЧЕСНО

Нові політичні сили пообіцяли дотримуватись критеріїв чесності кандидатів - ЧЕСНО
Фото: radiosvoboda.org

До руху ЧЕСНО приєдналися партія "УДАР", "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, а також Об'єднана опозиція пообіцяла реагувати на критерії щодо чесних виборів в реформуванні списків.

Про це під час форуму Громадського руху "ЧЕСНО" щодо результатів моніторингу діяльності депутатів 6 скликання Верховної Ради, сказала директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше половини народних депутатів начхали на свою роботу в Раді

"Кожна фракція, кожна політична сила, в тому числі, нові політичні сили, по-різному реагують на ці питання, які ми ставимо. Це не питання до 50 громадських організацій, які увійшли до ЧЕСНО, це питання українських виборців, щодо того, що вони справді хочуть бачити. Вони хочуть бачити нову якість політики. Нова якість політики - це бажання змінюватися", - наголосила вона.

Сюмар зазначила, що на політичну орбіту сьогодні виходять нові політичні партії, які підписали угоду із ЧЕСНО.

"Зрештою, сьогодні угоду про співпрацю із ЧЕСНО підписала партія "УДАР" Віталія Кличка, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка. Більше того, вони пообіцяли відреагувати на наші критерії, як на очікування виборців. Ми отримали реакцію і Об'єднаної опозиції. Вона пообіцяла виборцям, що зважатиме на ці критерії при формуванні списків", - каже журналістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість народних депутатів приховують від людей свої статки - "ЧЕСНО"

За словами Сюмар, для ЧЕСНО важливо, яким буде новий парламент.

"Ми будемо дуже активно спостерігати за тим, як будуть відбуватися з'їзди, як  будуть висуватися кандидати. Ми справді збираємося профільтрувати кожного кандидата, який має шанс потрапити у парламент. Це робиться для того, щоб у цій ситуації, коли у людей дуже мало інформації про вибори із офіційних джерел та телеканалів, щоб вони мали альтернативну думку. Ця думка спиралася на конкретні факти. В Україні сьогодні ж така ситуація, коли люди мають починати голосувати раціонально. Той, хто змінюватися не хоче, той має лишитися у минулому", - підсумувала вона.

Зараз ви читаєте новину «Нові політичні сили пообіцяли дотримуватись критеріїв чесності кандидатів - ЧЕСНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути