Ексклюзиви
четвер, 09 червня 2022 06:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Нові фейки та маніпуляції від Росії

Нові фейки та маніпуляції від Росії
Фейкові новини від загарбників. Фото: Depositphotos

Центр протидії дезінформації при РНБО України зібрав ворожі фейки, маніпуляції та дезінформаційні вкиди, що окупанти згенерували протягом 8 червня.

Про російські фейки та маніпуляції повідомляє "УНН" з посиланням на Центр протидії дезінформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні АЗС завищували ціни, за що були оштрафовані

Список фейків, маніпуляцій та дезінформації:

1. Колаборанти - "керівники" тимчасово окупованих територій Запорізької області заявили, що в найближчі кілька місяців планується здійснити підготовку до проведення референдуму про входження територій до складу РФ і, можливо, провести його восени 2022 року. Це - маніпуляція!

2. Під час візиту до Туреччини очільник МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що українська влада має дозволити іноземним та своїм суднам вийти в Чорне море для вивезення зерна, з боку Росії жодних перешкод для цього немає. Це дезінформація!

3. На фоні заяви глави Закарпаття Віктора Микити про те, що закарпатські паливні компанії не постачатимуть пальне до інших регіонів поки не буде забезпечено потреби області, російські ЗМІ розгорнули інформаційну кампанію, основним наративом якої є теза "Закарпаття хоче повернутися до "рідної гавані", і з огляду на географію та етнічний склад, ця гавань буде угорською". Це дезінформація!

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 7 червня.

Російські засоби масової інформації опублікували фейк про знайдений у Маріуполі щоденник офіцера СБУ із кодами для кіберстеження.

Зараз ви читаєте новину «Нові фейки та маніпуляції від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути