понеділок, 12 січня 2015 18:54

"Нормандський" саміт в Астані може не відбутися - МЗС Німеччини

"Нормандський" саміт в Астані може не відбутися - МЗС Німеччини
tsn.ua

Запропонована Києвом зустріч в так званому "нормандському форматі" в Астані, намічена на 15 січня, по всій ймовірності, не відбудеться.

"Сьогодні вранці ми все ще не в змозі сказати, чи буде політично доцільним проведення подібної зустрічі", - заявив у понеділок, 12 січня, представник МЗС ФРН Мартін Шефер/

До передбачуваного саміту за участю лідерів України, РФ, Німеччини та Франції залишається лише 72 години, а така зустріч повинна бути "добре підготовлена", цитує слова Шефера агентство AFP.

Одночасно представник німецького зовнішньополітичного відомства вказав, що під час зустрічі в Берліні глав МЗС країн "нормандської" четвірки 12 січня буде зроблена ще одна спроба досягти конкретних результатів. Важливими пунктами при цьому є проведення демаркаційної лінії між позиціями українських військ і проросійських сепаратистів на Донбасі, виведення і розосередження особливо важких озброєнь і дотримання режиму перемир'я, підкреслив Мартін Шефер.

Поїздки в Астану немає в графіку Путіна

Тим часом прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що у графіку Володимира Путіна поїздка до Астани для участі в саміті 15 січня не значиться. За його словами, участь у цій зустрічі буде, зокрема, залежатиме від результатів переговорів на рівні глав зовнішньополітичних відомств 12 січня в Берліні.

Зараз ви читаєте новину «"Нормандський" саміт в Астані може не відбутися - МЗС Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути