четвер, 20 листопада 2014 16:18

Нинішня коаліційна угода ніколи не породить реформи - міжнародний експерт

Нинішня коаліційна угода ніколи не породить реформи - міжнародний експерт
Фото: ukr.segodnya.ua

Проект коаліційної угоди не містить чіткої стратегії і нагадує документ радянської номенклатури.

Таку думку висловив відомий міжнародний експерт, співробітник Інституту міжнародної економіки Петерсона (США) Андерс Ослунд, пише Українська правда.

"Проект коаліційної угоди нагадав мені промову Леоніда Брежнєва на 26-му з'їзді КПРС у 1981 році. Це не програма реформ, це документ, написаний в бюрократичному стилі СРСР з метою зберегти стару систему. Такий консервативний документ ніколи не породить реформи", - зазначив він.

Проект коаліційної угоди в його нинішньому вигляді, як підкреслює експерт, не містить ніякої стратегії і ніяких головних первинних завдань.

"Там немає згадки про те, що Україна є предметом існуючої військової загрози з боку Росії, що її фінансова криза може призвести до економічного колапсу вже протягом декількох місяців, і що для цього потрібні миттєві реформи в енергетичній сфері", - заявив Ослунд.

Як відзначає експерт, замість того, щоб після парламентських виборів швидко сформувати новий уряд і покласти край кризі, партії ведуть закулісні ігри з формування коаліції.

"Якщо українські лідери найближчим часом не досягнуть домовленостей, ми можемо втратити Україну, і нічого буде обговорювати. Досить просто послухати заяви Путіна", - підкреслив Ослунд.

Він закликав три провідні партії негайно сформувати коаліційний уряд. При цьому, як зазначає експерт, Радикальна партія Олега Ляшка виступає проти реформістських програм, тому вона не може входити в уряд.

"Чим менше партій, які в коаліції, тим легше буде працювати. Три провідні партії можуть утворити достатню більшість у парламенті", - вважає Ослунд.

Зараз ви читаєте новину «Нинішня коаліційна угода ніколи не породить реформи - міжнародний експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути