вівторок, 08 жовтня 2013 23:40

Німеччина буде домовлятися з Януковичем про Тимошенко до останнього - експерт

Німеччина буде домовлятися з Януковичем про Тимошенко до останнього - експерт
Юлія Тимошенко. Фото: gazetavv.com
Директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук впевнена, що Німеччина задіє всі можливості для вирішення питання Юлії Тимошенко. Про це вона сказала в коментарі "Главкому".

"Зустріч у Кракові показала, що Німеччина готова використовувати всі можливості говорити з Януковичем навіть на такому високому рівні до моменту, поки він не дасть чіткої відповіді", - зазначила Гетьманчук.

На її думку, дипломатичні формулювання Януковича про те, що питання Тимошенко буде вирішено, вирішення питання по-різному трактується українським президентом і німецькою стороною. "Для останньої вирішення питання Тимошенко - однозначно її лікування у Німеччині. А як бачить це Янукович - залишається загадкою. Для нього взагалі краще рішення цієї задачі - залишити Тимошенко там, де вона зараз", - вважає експерт.

Вона припускає, що Німеччина буде намагатися розмовляти з Януковичем до того моменту, поки він чітко не скаже, що Тимошенко їде в Німеччину чи ні.

"Можливо, в Києві зустріч Януковича з німецьким колегою сприймається як абсолютно звичайна, враховуючи повноваження президента в Німеччині, але насправді для німців це був дуже показовий і важкий крок. Адже після саміту "Східного партнерства" у 2011 році у Варшаві німецьке керівництво було зацікавлене в тому, щоб вести прямий діалог з Януковичем. Але спроби домовитися з ним до останнього моменту - аж до зустрічі Ради міністрів ЄС 18 листопада", - сказала Гетьманчук.

Нагадаємо, 7 жовтня, напередодні зустрічі президентів держав групи Arraiolos президент України Віктор Янукович зустрічався в Кракові з президентами Польщі, Італії і Німеччини - Броніславом Коморовським, Джорджо Наполітано і Йоахімом Гауком. Основною темою для обговорення стало питання Юлії Тимошенко.
Зараз ви читаєте новину «Німеччина буде домовлятися з Януковичем про Тимошенко до останнього - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути