середа, 26 січня 2022 10:21

"Ніхто не чекає з короваями й гармошками" - мер Чернігова про можливе вторгнення РФ

"Ніхто не чекає з короваями й гармошками" - мер Чернігова про можливе вторгнення РФ
Владислав Атрошенко прокоментував ймовірний напад Росії. Фото: facebook.com/vladatroshenko

Мер Чернігова Владислав Атрошенко прокоментував імовірне вторгнення російських військ на територію України.

На нараді в мерії він заявив, що Росію в Україні "ніхто не чекає з короваями й гармошками", передає Суспільне.

Атрошенко визнав, що російська армія дійсно має перевагу над українською і може захопити частину української території. Проте він вважає, що Збройні сили України зараз у кращій бойовій готовності, ніж шість-сім років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де ховатися у разі нападу Росії

"Якщо мати на меті захоплення території, то тут перевага на боці Росії: застосування високоточної зброї до об'єктів інфраструктури тощо. Ця технічна перевага, але як застосовувати її? Людей взяти й кудись розселити на території України? Це буде сприйняття росіян таке саме, як було сприйняття фашистів десятки років після Другої світової війни", - зауважив Атрошенко.

Також він прокоментував масові замінування навчальних закладів напередодні в кількох містах України та в Чернігові зокрема.

"Створення хаосу - це помилкова тактика Росії. Зараз згадки про Росію вже викликають нудотну реакцію в людей. А це не те, чого вони очікують".

Атрошенко закликав Чернігів зберігати спокій.

"Тільки українська армія є стримувальним чинником для Путіна. А перейматися не треба. Вони саме цього домагаються. "Ушки на макушке" тримаємо, але працюємо спокійно", - резюмував міський голова.

Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю американському виданню The Washington Post, у якому заявив, що Росія може окупувати Харків. Також сказав, що Захід має запровадити превентивні санкції проти РФ до можливого початку масштабної воєнної агресії.

Мер Харкова Ігор Терехов згодом заявив, що Харків був і буде українським, і що на захист свого міста стануть не лише харків'яни, а й усі українці.

Зараз ви читаєте новину «"Ніхто не чекає з короваями й гармошками" - мер Чернігова про можливе вторгнення РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути