Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2022 11:11

"Це шлях у прірву" - голова Верховної Ради звернувся до РФ

"Це шлях у прірву" - голова Верховної Ради звернувся до РФ
Завтра депутати зустрінуться у сесійній залі. Фото: iportal.rada.gov.ua

Верховна Рада працюватиме в режимі пленарних засідань два тижні поспіль.

Про це сказав спікер Руслан Стефанчук у понеділок, повідомляє Gazeta.ua.

"Радий усіх бачити. Після затяжної перерви Верховна Рада зібралася на погоджувальну раду", - сказав присутнім головам фракцій і груп.

Депутати завершать теперішню сесію. За тиждень відкриють наступну.

На Covid-19 хворіють 11 нардепів і 34 працівники апарату, сказав спікер. Закликав усіх вакцинуватися і дотримуватися дистанції.

"Останнім часом тривають спроби психологічного тиску на Україну. Міжнародна ізоляція Росії посилилася настільки, що російські депутати серйозно розмірковують над визнанням так званих ДЛНР.

Маю рецепт для наших сусідів - пропоную зосередитися на власних проблемах і не затьмарювати себе міфом "збирання земель". Щоб мати міжнародну підтримку й визнання, варто непокоїтися насамперед про економічний лад власних громадян. Все інше призведе до санкцій і решти неприємностей. Моя порада - діяти в правовому полі, дотримуватися міжнародних угод. А зазіхати на територіальну цілісність сусідніх держав - це шлях у прірву", - заявив Стефанчук.

Також додав, що український парламент відповість гідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий політичний сезон: у Раді сформувалася неформальна коаліція

Стефанчук запропонував невідкладно зареєструвати й ухвалити постанову ВР про звернення до Організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо неприйнятності військового шантажу України від РФ.

"Які вона здійснює для недопущення реалізації європейських та євроатлантичних прагнень України", - сказав він.

Постанову парламент розгляне у вівторок.

Також попросив підтримати законопроєкт про відтермінування на один рік запровадження тільки електронної форми документообігу. "Тому що ніхто не знає, як розгортатиметься ситуація. Тому потрібно залишити й паперову форму документообігу", - пояснив спікер.

У лютому депутати мають затвердити порядок денний сьомої сесії.

Депутати хочуть зустрітися з міністром оборони Олексієм Резніковим.

"Маємо внутрішньополітичні чвари та зведення рахунків у боротьбі за рейтинги й владу відкинути далеко назад", - сказала віцеспікерка Олена Кондратюк.

Заявила, що головним питанням у порядку денному має бути національна безпека й оборона. Запропонувала провести позачергове закрите засідання ВР щодо загрози повномасштабного вторгнення РФ.

"Необхідно скоординувати діяльність парламенту, уряду й президента для чіткого реагування на будь-який розвиток подій. Кожна інституція має знати, що і їй треба робити для того, щоб агресор не зміг скористатися розгубленістю і нескоординованістю дій всіх гілок влади.

Маємо довести Російській Федерації, що їй не вдасться дестабілізувати ситуацію зсередини", - сказала.

РФ може почати новий виток агресії проти України 20 лютого. Тоді в Китаї закінчуються зимові Олімпійські ігри й завершуються російсько-білоруські навчання на кордоні України, заявив командувач операції Об'єднаних сил Олександр Павлюк.

Зараз ви читаєте новину «"Це шлях у прірву" - голова Верховної Ради звернувся до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути