Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2022 09:41

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Командувач ООС назвав можливу дату вторгнення РФ в Україну

Командувач ООС назвав можливу дату вторгнення РФ в Україну
Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи поблизу кордонів України. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Потенційною датою початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну називають 20 лютого. Тоді в Китаї закінчуються зимові Олімпійські ігри та завершуються спільні російсько-білоруські навчання на кордоні України.

Росія може атакувати з кількох напрямків і захопити вісім ключових регіонів на сході країни, включно з містами Дніпро, Одеса та Харків, заявив командувач операції Об'єднаних сил Олександр Павлюк, спираючись на дані розвідки, передає The Sunday Times.

"Це дата, яка нас хвилює. Ніхто насправді не розуміє, що вторгнення буде кінцем цінностей і способу існування Євросоюзу. Це буде кінцем європейського проєкту. Якщо Росія отримає країну з потенціалом України, то вона не зупиниться. Наступними будуть країни Балтії", - зізнався Павлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден обговорив агресію РФ щодо України зі своєю командою з нацбезпеки

Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи поблизу кордонів України. Командувач ООС не впевнений, що міжнародні партнери зможуть вплинути на наміри РФ. Водночас він переконаний, що Україна поверне контроль над усією своєю територією.

Посольство Китаю в Росії заперечує, що голова КНР Сі Цзіньпін просив президента Росії Володимира Путіна не нападати на Україну під час Олімпійських ігор у Пекіні.

За правилами, усі країни мають дотримуватися резолюції ООН про Олімпійське перемир'я — за сім днів до початку Олімпійських ігор до семи днів після закінчення Паралімпійських ігор. Олімпіада в Пекіні розпочнеться 4 лютого, а Паралімпіада закінчиться 13 лютого. Тобто перемир'я між країнами має тривати з 28 січня по 20 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Командувач ООС назвав можливу дату вторгнення РФ в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути