Ексклюзиви
четвер, 27 березня 2008 11:25

Нідерланди проти вступу України в НАТО

Нідерланди проти вступу України і Грузії в НАТО найближчим часом, заявив голландський міністр закордонних справ Максим Ферхахен.

В той же час він відзначив, що не є принциповим супротивником членства цих країн, але вважає, що запрошення слід відкласти на рік і розглянути можливість вільніших форм співпраці.

Ця заява прозвучала напередодні саміту Північноатлантичного альянсу, який пройде в Бухаресті з 2 до 4 квітня. Голландія приєдналася до позиції Німеччини, Франції, Бельгії і Люксембурга. Негайний вступ України і Грузії в НАТО підтримують Великобританія і Сполучені Штати.

Офіційний Вашингтон напередодні ще раз висловив упевненість, що від членства в НАТО України і Грузії користь отримає і Альянс, і самі країни.

Напередодні Президент України Віктор Ющенко заявив, що приєднання України до НАТО і Плану дій з членства (ПДЧ) в Альянсі не загрожує безпеці сусідніх держав.

Ющенко також висловив переконання, що громадська підтримка вступу України в НАТО росте і за два роки може складати 60-70%. Крім того, за словами Президента, підтримку НАТО висловлюють практично всі політичні сили, представлені в парламенті, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди проти вступу України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути