четвер, 28 травня 2020 20:23

"Нежданчік" - Холодницький прокоментував звинувачення Венедіктової

"Нежданчік" - Холодницький прокоментував звинувачення Венедіктової
Холодницький натякнув, що Венедіктова юридично не грамотна. Фото: Олександр Медведєв, НВ

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький каже, що не розуміє, для чого генеральний прокурор Ірина Венедіктова фактично почала війну з ним.

"Повний "нєжданчік". Я думаю, я не перший і не останній, для кого такі історії стають "нєжданчіком". Згадую слова Рябошапки (колишній генпрокурор. - Gazeta.ua), для котрого також було несподіванкою звинувачення Венедіктової в продажі справ.

А потім був Трепак (ексзаступник генпрокурора. - Gazeta.ua), який у понеділок прийшов на роботу в Офіс ГПУ і взнав, що розподіл обов'язків змінили", - сказав Холодницький "Новое время"

Керівник САП розповів, що востаннє бачив Венедіктову 19 травня. Тоді вони обговорювали питання підслідності певних кримінальних проваджень, карантинних обмежень. Генпрокурор не озвучувала жодних претензій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Венедіктової більші амбіції, ніж бути генпрокурором

"Питання про моє звільнення звучить вже третій чи четвертий рік. Тому для мене це не дивно. Але я взагалі не розумію, для чого це все починалось.

Шкода, що генеральний прокурор не знає, а може не хоче знати, про те, що вироки — це не компетенція органів прокуратури. Якщо початок провадження, оголошення підозри чи її не оголошення, направлення справи до суду залежить як від слідчого, так і прокурора, то винесення вироків ні від слідчого, ні від детектива, ні від прокурора САП не залежить", - заявив Холодницький.

Раніше генпрокурор звинуватила САП у неналежному виконанні службових обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «"Нежданчік" - Холодницький прокоментував звинувачення Венедіктової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути