четвер, 14 березня 2019 13:54

Незаконне збагачення: нардепи проігнорували бажання Порошенка

Незаконне збагачення: нардепи проігнорували бажання Порошенка
За словами Найєма, народні депутати від БПП і "Народного фронту" намагаються провалити законопроект. Фото: iportal.rada.gov.ua

Комітет із забезпечення правоохоронної діяльності не розглянув законопроекти про покарання за незаконне збагачення, серед яких невідкладний президентський.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм в кулуарах парламенту.

"Попри те, що президент цей законопроект вислав як невідкладний, учора депутати "Блоку Петра Порошенка" його забракували і сказали, що не треба взагалі ніякі розглядати. Формально вони послались на те, що нема висновків ГНЕУ. Але у цій будівлі усі знають, що Головне науково-експертне управління Верховної Ради - це не храм, у якому ніхто не підкоряється... Не було ніяких проблем розглянути і винести у зал ці законопроекти. Конституційний суд зараз легалізував незаконне збагачення. І Верховна Рада... робить все, щоб не відновити кримінальну відповідальність за незаконне збагачення", - сказав Найєм.

Він назвав очевидним, що народні депутати від БПП і "Народного фронту" змовилися і намагаються "злити" законопроект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт натякнув, хто "автор" скасування статті про незаконне збагачення

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення. На його думку, це не узгоджується з принципами верховенства права та презумпції невинуватості. До суду на покарання за незаконне збагачення поскаржились 59 народних депутатів.

Президент Петро Порошенко вже вніс у парламент новий законопроект про невідворотність покарання за незаконне збагачення. Його визначив як невідкладний. Також як альтернативні зареєстровані кілька проектів народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Незаконне збагачення: нардепи проігнорували бажання Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути