Ексклюзиви
субота, 23 квітня 2011 13:51

Незабаром у Табачника заберуть крісло?

Незабаром у Табачника заберуть крісло?

В Уряді планують відставку міністра освіти Дмитра Табачника, а прем'єр Микола Азаров поки залишиться у кріслі до вищої точки кипіння у суспільстві.

Про це пише Олексій Мустафін у статті, опублікованій у газеті "Дзеркало тижня. Україна".

Як зазначає автор, президент Віктор Янукович міг оголосити про відставку Азарова ще 7 квітня у своєму посланні парламенту.

"Причому цього разу навіть сам Микола Янович (Азаров), схоже, був не проти. У всякому разі, попередив про майбутню відставку своє оточення. І навіть запасний аеродром підготував. Куди більш скромніша, до речі, посада голови Нацбанку, яку йому нібито обіцяли у минулому році", — йдеться у статті.

Проте Янукович вирішив інакше. "Посвячені, щоправда, шепотілися, що відставку відклали на місяць і після травневих свят (Азарова) точно звільнять", - йдеться в матеріалі.

"Але виявилося, що відбій пролунав надовго. І не тільки щодо Азарова. Весь економічний блок не збираються чіпати щонайменше до вересня. Недоторканними залишаються і віце-прем'єри — як мінімум Андрій Клюєв, Борис Колесніков і Юрій Бойко", — пише автор.

Окрім того, після свят можливі ще кілька відставок в уряді, на які українці можуть взагалі не звернути уваги. Так, Ганна Герман може зайняти посаду міністра культури замість Михайла Кулиняка, а Віктор Тихонов — залишити пост віце-прем'єра.

Цілком імовірна також заміна керівників МОЗу і Міноборони — Іллі Ємця та Михайла Єжеля, однак тут не визначилися з наступниками.

"Зазвичай уряд відправляють у відставку тоді, коли проведено найболючіші заходи, необхідні для здійснення реформ. Щоб відповідальність за погіршення життя взяли на себе відставники, а плодами їхньої діяльності скористалися ті, хто залишиться при владі (у нашому випадку — президент). Але в тому-то й річ, що ніякі глибинні, якісні реформи за рік так і не було розпочато", - зазначає автор.

"Втім, навіть ті, хто наполегливо рекомендують провести хоча б косметичні перестановки, розуміють, що мова йде в основному про демонстрацію. Імітації діяльності. Здатної навіть політично стурбовану публіку зацікавити хіба що в разі звільнення Табачника", - вважає автор.

Зараз ви читаєте новину «Незабаром у Табачника заберуть крісло?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути