пʼятниця, 20 січня 2012 11:07

Немиря: проблема переговрів з РФ у тому, що вони не прозорі

Немиря: проблема переговрів з РФ у тому, що вони не прозорі

Екс-віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції, соратник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Григорій Немиря переконаний, що головна проблема газових переговорів з Росією у тому, що вони не прозорі.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу у четвер, 19 січня.

"Проблема не в тому, що це затягується, чи ні. Проблема в тому, що невідомі і не прозорі ці переговори з точки зору параментрів і підходів", - наголосив екс-віце-прем'єр.

Він нагадав, що скоро буде друга річниця з інавгураціонної промови президента Віктора Януковича, де він сказав, що ми будемо надійним мостом між РФ, нашим стратегічним найбільшим партнером, і Європою, куди ми орієнтуємося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст радить вести "газові" переговори з Росією, як за Кучми

"Що є зараз. Зараз ці опори, на яких має стояти цей український міст, фактично зникли, або зникають. І саме це є відповідь на те, чому влада не може сказати у якому напрямку, які підходи сторін щодо цих переговорів", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром": Україна купуватиме газ за домовленістю Януковича та Медведєва

Він зазначив, що основна проблема у цьому питання полягає в тому, що існує велика недовіра: "Ця велика недовіра виникла особливо за останні 2 роки. Вона виникла тому, що ведуть переговори люди, які мають безпосередній конфлікт інтересів. Ці люди не лише приймають рішення щодо того, який український підхід, вони також, можливо, вже прийшли і сидять по інший бік переговорного столу".

Немиря переконаний, що Європа допомагати українській владі при таких обставинах не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може обійтися без "Газпрому" - експерти

"Чого ви очікуєте від Європи, що вона буде допомагати уряду, у якого конфлікт інтересів на конфлікті інтересів. Вона не може допомагати тоді, коли не прозорий партнер. Як можна допомагати такому парнеру, коли люди власне заробляють гроші за межами уряду, вони ж ведуть перегововри", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Немиря: проблема переговрів з РФ у тому, що вони не прозорі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути