четвер, 27 жовтня 2022 22:29

Немає ніякої "брудної бомби" : в МАГАТЕ фактично спростували російський фейк

Немає ніякої "брудної бомби" : в МАГАТЕ фактично спростували російський фейк
МАГАТЕ місяць тому перевіряло об'єкти, які РФ вказала, як "місця створення брудної бомби". Фото: iaea.org

Російський фейк про те, що Україна готує "брудну ядерну бомбу", вже фактично спростований МАГАТЕ, оскільки обидва об'єкти, які Росія вказувала, як нібито місце підготовки "брудної бомби", знаходяться під міжнародними гарантіями.

Остання перевірка МАГАТЕ цих об'єктів проводилася місяць тому, заявив виконуючий обов'язки Голови Держатомрегулювання Олег Коріков на брифінгу.

Коріков розповів, що Україна додатково запросила перевірку від МАГАТЕ на ці об'єкти та ця перевірка скоро прибуде.

"Вже навіть визначено, хто увійде в цю делегацію і які завдання стоятимуть перед місією. Найближчим часом місія вже буде в Україні. У нас все прозоро, ми відкриті"- зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо в Україні і є "брудна бомба", то зробили її росіяни: ЦСК розповів подробиці

Коріков підкреслив, що Україна не використовує жодних ядерних відходів, оскільки строго виконує свої зобов'язання відповідно до Угоди про нерозповсюдження ядерних відходів. МАГАТЕ завжди знає, скільки ядерного матеріалу має Україна, які у неї наміри, в курсі про застосовувані Україною ядерні технології, а візити МАГАТЕ, в тому числі раптові, Україну не лякають.

Україна не розробляє "брудну бомбу", як стверджує Росія. У Києві сприймають ці заяви, як російський жарт та ігнорують її, розповів керівник ГУР МО Кирило Буданов.

Розганяти фейки про те, що Україна нібито готує "брудну бомбу", намагалися міністр оборони РФ Сергій Шойгу, глава Генштабу РФ Валерій Герасимов, цю ж маячню повторював і російський диктатор Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «Немає ніякої "брудної бомби" : в МАГАТЕ фактично спростували російський фейк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути