середа, 26 жовтня 2022 18:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін вперше заговорив про "брудну бомбу" й звинуватив Україну

Путін вперше заговорив про "брудну бомбу" й звинуватив Україну
Президент РФ Володимир Путін переказав маячню про "брудну бомбу України" главам спецслужб СНД. Фото: EPA

Росія продовжує звинувачувати Україну в нібито проведеній підготовці до удару "брудною бомбою" по своїй же території.

До міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника російського генштабу Валерія Герасимова, які раніше розганяли ці безпідставні звинувачення, приєднався президент Володимир Путін. Російський диктатор переказав маячню про "брудну бомбу" на відеозустрічі з учасниками засідання Ради керівників органів безпеки і спеціальних служб країн СНД.

"Залишають без уваги заяви Київського режиму про плани роздобути ядерну зброю. Адже сказано було публічно з боку Київської влади про це. Ні – всі мовчать. Відомо і про плани використовувати для провокації так звану "брудну бомбу", – сказав Путін.

Президент Росії також нагадав уже трохи забуті заяви про те, що Україна "втратила суверенітет", що "США українську територію перетворили на полігон для біологічних експериментів", і заявив, що Україну продовжують "накачувати важким озброєнням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу доніс брехню про "брудну бомбу" до Китаю та Індії

За словами Путіна, в Україні нібито формується "чорний ринок зброї" і нібито навіть є "ризик потрапляння до рук зловмисників переносних зенітних ракетних комплексів, високоточних зразків зброї".

Окрім "брудної бомби" в Україні кремлівський диктатор також "побачив" "багатополярність" світу, до якої, на його думку, спричинила російська агресія проти України.

"Сьогодні наша спільна робота є особливо значущою. Конфліктний потенціал у світі в цілому, а також на регіональному рівні залишається дуже високим. Виникають нові ризики та виклики для колективної безпеки. Насамперед це наслідок різкого загострення глобального геополітичного протистояння. Буквально на наших очах світ змінюється і справді стає багатополярним", – заявив Путін.

Путін також почав лякати присутніх на засіданні тим, що нібито "розповзання іноземних найманців із бойовим досвідом становить загрозу для країн СНД".

26 жовтня Російська Федерація відзвітувала щодо проведення навчань із завдання масованого ядерного удару.

Навчання передбачали "відповідь на ядерний удар супротивника". Про це повідомила російська пропаганда з посиланням на заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

23 жовтня був насиченим днем для Сергія Шойгу, міністра оборони РФ й власника зірки героя Росії. Він розповідав керівникам оборонних відомств США, Великої Британії, Туреччини та Франції про "брудну бомбу".

Як виявилося, генерал Шойгу запідозрив, що Україна використає проти Росії ядерну бомбу, якої в принципі на території України не існує.

Зараз ви читаєте новину «Путін вперше заговорив про "брудну бомбу" й звинуватив Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути