понеділок, 12 жовтня 2020 14:09

"Недруги хочуть посварити Україну та Польщу. Не дочекаєтесь" - Зеленський на зустрічі з Дудою

"Недруги хочуть посварити Україну та Польщу. Не дочекаєтесь" - Зеленський на зустрічі з Дудою
Президент Польщі прибув до України з дводенним візитом. Фото: president.gov.ua

Україна та Польща - у дружніх відносинах із взаємоповагою. Про це сказав президент України Володимир Зеленський після підписання із президентом Польщі Анджеєм Дудою двосторонніх документів.

Договір про нерозголошення потенційним покупцем конфіденційної інформації про об'єкти приватизації підписали Фонд державного майна України і нафтогазовий концерн "Польське гурніцтво нафтове і газовніцтво".

"Ми з паном Дудою переконані, що Україна та Польща не можуть співіснувати інакше, як у злагоді, дружбі та взаємоповазі. Посварити Україну та Польщу мріють чимало наших недругів. Усім їм можемо сказати тільки одне: "Не дочекаєтесь".

Впевнений, що між нашими країнами взагалі не може бути жодних суперечок. Крім однієї - у яких саме українських та польських містах провести спільні зимові Олімпійські ігри або Чемпіонат світу з футболу", - заявив Зеленський.

Він назвав Польщу стратегічним партнером України.

Про російську агресію Зеленський сказав: "Ми обговорили ситуацію на окупованих територіях України. Радий, що наші погляди щодо шляхів завершення війни співпадають".

Зеленський заявив, що міжнародний тиск і санкції на РФ мають тривати до повної деокупації території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має бути в ЄС і НАТО, Росія - агресор: результати опитування

Президент України подякував Польщі "за рішучу позицію щодо проєкту "Північний потік-2" та монополії "Газпрому" на європейському ринку".

Зеленський також заявив про економічну інтеграцію України з ЄС. "Вдячні нашим польським друзям, які продовжують бути локомотивом наближення україни до Європейського Союзу", - сказав він.

Щодо співпраці країн по лінії безпеки і оборони до стандартів НАТО, Зеленський згадав про заснування Україною, Польщею та Литвою "Люблінського трикутника".

Президенти України та Польщі оприлюднили спільну заяву.

"Наголошуємо на повазі України та Республіки Польща до міжнародного права та основних принципів міжнародних відносин, одночасно закликаючи до припинення незаконної окупації Автономної Республіки Крим та агресії, що триває на Донбасі. Республіка Польща висловлює зацікавленість щодо взаємодії з Україною у межах міжнародної платформи з деокупації Автономної Республіки Крим", - йдеться у тексті.

Також у тексті йдеться про розвиток литовсько-польсько-української бригади, врегулювання функціонування українських шкіл у Польщі та польських - в Україні.

13 жовтня Зеленський і Дуда відвідають Одесу та візьмуть участь у роботі Українсько-польського економічного форуму.

Минулого тижня Зеленський був із візитом у Великій Британії. Україна підписала з Великою Британією угоди про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство.

Зараз ви читаєте новину «"Недруги хочуть посварити Україну та Польщу. Не дочекаєтесь" - Зеленський на зустрічі з Дудою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути