середа, 03 квітня 2013 09:38

Не призначення виборів у Києві зіграє проти Партії регіонів - експерт

Не призначення виборів у Києві зіграє проти Партії регіонів - експерт
Віталій Бала. Фото: gazetavv.com

Якщо опозиція вміло використає "провал" голосування за вибори у Києві, Партія регіонів втратить підтримку не лише у столиці.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала

Говорячи про результати голосування за призначення дати виборів у Києві, експерт зауважив, що провалення цього питання стало результатом вимоги про персональне голосування.

"Думаю, що це стало результатом, по-перше, того, що у парламенті на момент голосування не було 445 депутатів. Відсутність депутатів зіграло проти опозиції. Бо якщо відсутні депутати і треба голосувати Партії регіонів, то тут проблеми у влади. У цьому ж випадку, це стало проблемою опозиції", - пояснив Бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція розробляє варіанти вирішення київського питання

Він додав: "Це є результатом якраз боротьби за персональне голосування. І це, з моєї точки зору, взагалі то дуже добре. Однак це показує, наскільки Верховна Рада, не зважаючи на те, що є закон, є Конституція і парламент зобов'язаний голосувати за проведення виборів у будь-якому випадку, не рахується з цим".

"У цій ситуації це, як на мене, бомба уповільненої дії. Бо так само опозиція може чинити і щодо законопроектів, які потрібні владі для того, щоби виконувати свої функції. Тому це не зовсім приємний факт не тільки тому, що не хочуть зважати на право киян обирати, але й з точки зору того, що у нас таким чином закладаються не правильні традиції у Верховні Раді — вона не хоче дотримуватися закону, а хоче вирішувати питання з точки зору політичної доцільності. І ця політична доцільність, як на мене, і була основним елементом голосування проти призначення виборів у Києві", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Смерть регіоналам!" — Як опозиція лютувала заради Києва під Верховною Радою

Він переконаний, що у будь-якому разі, провалення питання київських виборів, безумовно, зіграє проти Партії регіонів.

"Якщо опоненти влади будуть про це (не голосування "регіоналів" - ред.) активно говорити через інформаційні ресурси, то це може бути певною "червоною ганчіркою" для людей. Все залежить від вміння тих людей, перш за все опозиції, які будуть нагадувати про це киянам. За великим рахунком, це, м'яко кажучи, не додає підтримки "Регіонам" у Києві, і при вмілому використанні цієї події, це буде ще більшим мінусом для партії влади. При чому, це може стосуватися не тільки Києва. Все залежатиме від того, як цим скористається опозиція", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фесенко пояснив, як опозиція може використати референдум проти Януковича

Нагадаємо, що вчора, 2 квітня, Верховна Рада провалила голосування за призначення дати виборів у Києві. "За" проголосувало всього лише 209 депутатів, за необхідних 226.

 

Зараз ви читаєте новину «Не призначення виборів у Києві зіграє проти Партії регіонів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути