Ексклюзиви
середа, 02 січня 2013 14:43

Не треба спалювати себе перед палацом президента, а просто робити щось корисне і чесне - Глузман

Не треба спалювати себе перед палацом президента, а просто робити щось корисне і чесне - Глузман
За словами Глузмана, фізична смерть нашого покоління рабства звільняє дорогу для більш вільних людей. Фото: glavred.com

У 2013 році для українців важливі маленькі перемоги. Важливо робити щось корисне і чесне для себе і для країни.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав психіатр Семен Глузман.

"Ситуація в Україні у 2013 році буде такою ж мутною і непростою як і в 2012-му. Я не належу до категорії песимістів, не тому, що я романтик за поглядами, ні. Я дуже серйозно ставлюся до дефектів теперішньої влади. Мені також боляче і сумно дуже часто. Але при тім я бачу, вірю і розумію те, що тут зароджується справжня європейська демократія для нас. Але процес не може бути швидким. Я категорично не займаюся політикою. Не хотів іти до Верховної Ради, бо вважаю, що дуже важливі сьогодні перемоги маленьких кроків", - вважає Глузман.

На його думку важлива активність кожного українця, а особливо - молодих людей.

"Не обов'язково спалювати себе перед палацом Президента України чи мера міста Києва, а просто робити щось корисне і чесне. Звичайно, і для себе, але й щось корисне, чесне для своєї країни. Це не так мало", - сказав він.

Глузман наголосив, що рабство - це стан душі, а не колодка на ногах.

"Фізична смерть носіїв рабства, фізична смерть нашого покоління звільняє дорогу для більш вільних людей. Я часто їжджу Україною, зустрічаюся з молоддю: і зі студентством, і з молодими лікарями. Не можу сказати, що все дуже печально. Звичайно, печально дивитися, в яких умовах працюють люди, як це оплачується і хто керує системою. Але загалом усе змінюється", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське суспільство не готове жити за принципами демократії — Глузман

Психіатр розповів, що йому під Новий рік система зробила подарунок.

"Я лобіював дуже серйозно і дуже щиро, без усіляких грошей та дорогих подарунків зміни у керівництві психіатричної служби. Раїса Богатирьова взяла до уваги мої побажання і головним спеціалістом в області психіатрії, тобто головним психіатром України призначили молоду жінку, мою ученицю - 45-річну Ірину Пінчук. Вона встигла захистити докторську, але є і прекрасним практичним психіатром, прекрасно знає систему. Я вважаю, що це не мій особистий успіх, а успіх країни. Протидія була шалена. Подробиць розповідати не буду. Усілякі покидьки намагалися посісти це місце. Навіть один із них - абсолютно не мав відношення до психіатрії. Все одно чим керувати, хоч лазнею. Та нам вдалося. Тому я оптиміст, мій рік закінчувався дуже добре", - каже він.

Психіатр нагадав, що минулого року українські дипломи про вищу медичну освіту відмовилися визнавати у кількох країнах.

"У зв'язку із тим, що якість дуже погана. Це не Німеччина і Франція. Це, здається Іран і ще якась там країна. Але ж ми - також люди. Нас же вони лікувати будуть. Чому жителів Азії чи Африки вони лікувати не зможуть, а мене чи вас зможуть?", - розмірковує він.

Глузман додав: "Поступ усе одно відбуватиметься. Але він продовжуватиметься повільно. Революції не буде і слава Богу. Адже революції нічого хорошого не дають. Буде позитивний рух, адже Україна не Білорусь і не Росія. У нас зовсім інша ментальність. У нас все буде нормально. Але це нормально може буде через сто років, а може через 30-40. Мені б  хотілося через 30-40".

Зараз ви читаєте новину «Не треба спалювати себе перед палацом президента, а просто робити щось корисне і чесне - Глузман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути