четвер, 05 липня 2018 14:05

Не можна дозволити Соросу "під шумок" приватизувати Укргазвидобування - Тарута

Не можна дозволити Соросу "під шумок" приватизувати Укргазвидобування - Тарута
Лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута вважає, що Україні слід виробити політику національних інтересів, а не підлаштовуватися кожного разу під нові умови зовнішніх кредиторів. Фото: lb.ua

Зовнішні кредитори України для виділення країні чергових траншів висувають численні, часто непосильні для України умови. Однією з таких є підвищення ціни на газ для населення. Крім того, часто зовнішні гравці зловживають своїм впливом на нашу країну, намагаючись отримати додаткові дивіденди. Про це в ефірі телеканалу NewsOne розповів народний депутат, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута.

За словами парламентарія, Джордж Сорос намагається "під шумок" приватизувати ПАТ "Укргазвидобування". "Це називається зовнішнє управління Україною. Більш того, надсилають до нас людей, які нічого не розуміють у внутрішньоукраїнських справах", - пояснив політик.

Кожна країна інвестує у свої власні інтереси, і це природно, додав він. Однак Україні слід виробити політику національних інтересів, а не підлаштовуватися кожного разу під нові умови зовнішніх кредиторів.

Нагадаємо, Сергій Тарута активно відстоює економічну незалежність України і виступає при цьому проти зовнішнього управління країною. Депутат зареєстрував у ВР законопроект №8501 від 20.06.2018 р. проти іноземного лобізму, який вже називають "антисоросівським". Коментуючи актуальність законопроекту, парламентарій відзначав, що сьогодні українське суспільство вже навчилося досить точно обчислювати, скільки коштів платників податків краде з бюджету чергова влада, осідлавши бюджетні "потоки", але оцінити масштаби зовнішнього втручання в життя України дуже складно.

"Щоб мати можливість ефективно протидіяти спробам зовнішніх гравців розвалити нашу країну, нам всім треба знати, хто і скільки грошей витрачає на підкуп політиків, на формування тієї чи іншої громадської думки. Я впевнений, що народ має право знати, що той або інший український політик перебуває на зарплаті у транснаціональній корпорації (ТНК) і лобіює її інтереси, наприклад, в тому, щоб закрити чергове промислове підприємство в Україні, яке виступає конкурентом ТНК на світовому ринку. А черговий активіст отримує гранти у зарубіжних фінансових спекулянтів, зацікавлених в тому, щоб скупити задешево українську землю та інфраструктуру", - наголосив Сергій Тарута.

Зараз ви читаєте новину «Не можна дозволити Соросу "під шумок" приватизувати Укргазвидобування - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути