Ексклюзиви
четвер, 27 липня 2023 10:42

"Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами" – Кубраков про засідання ради Україна-НАТО

"Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами" – Кубраков про засідання ради Україна-НАТО
Віцепрем'єр Кубраков відкрив засідання Ради Україна – НАТО. Фото зі сторінки Олександра Кубракова у Facebook

Віцепрем'єр, міністр інфраструктури, розвитку громад і територій Олександр Кубраков відкрив у середу засідання Ради Україна-НАТО, ініційоване 22 липня президентом України Володимиром Зеленським під час розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Про це Кубраков написав на своїй сторінці у Facebook.

"Відкрив історичне засідання ради Україна-НАТО", – написав Кубраков.

За його словами, учасники засідання обговорили перешкоджання Росією вільного судноплавства в Чорному морі.

"Мета ворога очевидна – позбавити світ українського продовольства, створивши таким чином глобальну продовольчу кризу", – йдеться в повідомленні.

Кубраков відзначив, що учасники зустрічі спільно засудили вихід Росії з Зернової ініціативи та цілеспрямовані ракетні та дронові атаки на портову інфраструктуру півдня України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позбавити України основного джерела доходу: у Держдепі назвали мету Росії

"Тільки за останні 9 днів в результаті атак РФ пошкоджено та частково знищено 26 об'єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден", – відзначив віцепрем'єр.

"Також росіяни обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарії. Цим РФ фактично блокує рух суден в напрямку морських портів України", – йдеться в дописі.

"Маємо діяти швидко та рішуче. Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами. Це може призвести не тільки до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема в таких гуманітарно чутливих регіонах, як Африка та Азія. Уже обговорюємо можливі шляхи протидії цинічним атакам ворога та перешкоджанню вільному торговельному судноплавству. Вдячний союзникам з Альянсу за рішення посилити свою розвідувальну діяльність в акваторії Чорного моря. Розраховуємо, що це допоможе стабілізувати безпекову ситуацію і створить умови для відновлення нормальної роботи українських портів", – підсумував Кубраков.

Вчора відбулося засідання Ради Україна-НАТО. Учасники обговорили безпекову ситуацію у Чорноморському регіоні після виходу Російської Федерації з Чорноморської зернової ініціативи.

"Члени Альянсу і Україна рішуче засудили рішення Росії вийти з Чорноморської зернової угоди та її цілеспрямовані спроби зупинити український сільськогосподарський експорт, від якого залежать сотні мільйонів людей в усьому світі", ‒ сказано у заяві.

Також засудили нещодавні російські ракетні атаки на Одесу, Миколаїв та інші портові міста.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна допустити блокади Чорного моря російськими військами" – Кубраков про засідання ради Україна-НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути