Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2022 13:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Не чекайте ядерного удару: Зеленський закликав посилити тиск на Росію

Не чекайте ядерного удару: Зеленський закликав  посилити тиск на  Росію
Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Зокрема, закликав запровадити жорсткі санкції проти Росії. Про це стало відомо з трансляції виступу, яку опублікував у Facebook Офіс президента.

"Не чекайте на рокові постріли. Не чекайте на застосування Росією спеціальної зброї: хімічної, біологічної, не дай Боже, ядерної. Не створюйте в агресора враження, нібито світ не чинитиме достатнього спротиву. Захищайте одразу максимально свободу й нормальний порядок у світі. Ось якими мають бути санкції - максимальними", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рівень партнерства з Польщею максимально високий" - чим важлива зустріч Дуди й Зеленського

За його словами, війни можна було б уникнути, якби світ дослухався до України ще торік. Саме тоді превентивні санкції могли б завадити Росії.

"Чи довелось би нам це робити, якби торік проти Російської Федерації застосували увесь спектр превентивних санкцій, які здатні збити з ніг будь-якого агресора? Упевнений, що ні. Недопущення війни було б гарантовано, якби дії світу були превентивними, а не реагуванням", - підкреслив Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності санкцій, пов'язаних з активами окремих осіб". Документ визначає новий вид санкцій у вигляді стягнення в дохід держави активів, які належать фізичній або юридичній особі, а також активів, якими вона може прямо чи опосередковано розпоряджатися.

Зараз ви читаєте новину «Не чекайте ядерного удару: Зеленський закликав посилити тиск на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути