Ексклюзиви
вівторок, 12 грудня 2017 16:57

"Не бачу світла в кінці тунелю" - Кучма зробив відверту заяву про ситуацію на Донбасі

"Не бачу світла в кінці тунелю" - Кучма зробив відверту заяву про ситуацію на Донбасі
Ситуація в Донбасі не зміниться до виборів президента Росії в 2018 році, прогнозує другий президент України Леонід Кучма. Фото: УНІАН

Ситуація на Донбасі не зміниться до виборів президента Росії 2018 року. Про це заявив 2-й президент, представник України у тристоронній контактній групі в Мінську Леонід Кучма журналістам.

"Та ситуація, яка сьогодні є, - ні миру, ні війни, стрілянина кожен день, гинуть люди сьогодні, поранених багато - триватиме, ймовірно, і до виборів президента в Росії", - цитує його "ЛIГАБiзнесIнформ".

Захід мало тисне на країну-агресора РФ для деескалації, зауважив він.

"З боку європейців немає такого тиску, який би змусив Росію піти на такі кроки - припинити дії, які ведуть до загибелі людей, вивести війська свої, вивести техніку важку і починати той процес, який є в Мінських угодах: і вибори, і так далі. Сьогодні сподіваємося на позицію США, на Курта Волкера, який дуже активну позицію займає", - додав Кучма.

"Якщо говорити про миротворчу операцію, то доки не будуть виведені війська, які миротворчі війська туди можна вводити? Спочатку це потрібно зробити. Вивести війська, техніку, а потім, щоб зайшли ті люди, які будуть забезпечувати порядок на всій території України, а не тільки на лінії зіткнення охороняти представників ОБСЄ. Таке взагалі не може бути прийняте ні за яких обставин", - сказав другий президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики випустили 180 мін по ЗСУ та реактивні снаряди по цивільних

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців, заявляв у серпні президент Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Не бачу світла в кінці тунелю" - Кучма зробив відверту заяву про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути