Ексклюзиви
пʼятниця, 05 квітня 2019 23:33

Назвали козир Порошенка проти Зеленського

Назвали козир Порошенка проти Зеленського
У стратегії Порошенка на другий тур дебати займають одне з ключових місць. Фото: bbc.com

Президенту Петру Порошенку головне витягнути Володимира Зеленського на дебати. Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Порошенко дуже хоче зустрітися з Зеленським на дебатах. Для нього дебати, можливо, останній козир у виборчій кампанії. Тому йде на виконання майже всіх вимог.

Якби президент відмовився здавати аналізи, то це відразу би викликало хвилю підозр.

Зеленського хочуть втягнути спочатку в обговорення, а потім примусити прийти, хоча б на стадіон.

Щодо стадіону у Порошенка теж можуть знайти свої технологічні контрходи. Якщо треба заповнити півстадіону, то Березенко знайде агітаторів. Бо якщо дебатів не буде, вони точно нічого не зроблять з перевагою лідера "95 кварталу".

Якщо треба заповнити півстадіону, Березенко знайде агітаторів

Метушня з аналізами суттєво на рейтинги не вплине. Якщо дебати відбудуться і Порошенко значно переважатиме на них, це додасть йому балів. Інша справа, чи вистачить цього для перемоги? Петру Олексійовичу потрібно вдвічі збільшити свій рейтинг і збити рейтинг Зеленського. Тому насправді одних дебатів замало.

Поміж тим, у стратегії Порошенка на другий тур дебати займають одне з ключових місць.

Головне для команди Зеленського - перетворити другий тур у "референдум" проти Порошенка, мобілізувати протестний настрій. У другому турі і так більшість голосуватиме за "менше зло". Враховуючи і високий антирейтинг Порошенка, і те що більшість виборців у першому турі мали опозиційні настрої, штабу Зеленського треба ці настрої консолідувати. І спрямувати у голосування проти Петра Олексійовича.

Якщо дебати відбудуться, то обидва поговорять не тільки про програми. Зеленський може запитати Порошенка про його виконання попередніх обіцянок 2014 року.

Дискусія може звестися до декількох конкретних питань: зовнішня політика, протистояння російській агресії і можливо деякі економічні питання", - сказав Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент втягнувся у цирк Зеленського, за цим боляче спостерігати

5 квітня кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко здали аналізи.

Зеленський, який ініціював експертизу, здав лише кров. При цьому він висловив готовність доздати інші аналізи. Експертизу він проходив у лабораторії "Євролаб".

Порошенко здавав аналізи у медпункті стадіону "Олімпійський". Він здав сечу, кров, зразки волосся і пройшов огляд у лікаря.

Зараз ви читаєте новину «Назвали козир Порошенка проти Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути