понеділок, 26 квітня 2021 23:33

Назвали ім'я українського консула, якого висилає Росія

Назвали ім'я українського консула, якого висилає Росія
Росія висилає українського консула Сергія Дірезу. Фото: Shutterstock

МЗС РФ висилає консула України Сергія Дірезу.

"Наш дипломат брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів", - повідомили УНІАН в Посольстві України в Москві.

19 квітня в МЗС нагадали Посольству РФ у Києві, що один із радників цієї дипустанови повинен залишити Україну протягом 72 годин.

Таке рішення було ухвалено у відповідь на дії Росії, яка вислала консула Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка, затриманого 16 квітня співробітниками ФСБ. У спецслужбі стверджують, що Сосонюк нібито намагався отримати інформацію закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ РФ.

21 квітня російський дипломат, оголошений небажаною особою, залишив територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії затримали українського консула

26 квітня, на сайті російського МЗС повідомлялося, що Росія оголосила "persona non grata" співробітника посольства України в Москві.

"У зв'язку з недружніми діями української сторони, яка 19 квітня оголосила "persona non grata" співробітника Посольства Російської Федерації в Києві, і на основі принципу взаємності за діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, "persona non grata" оголошено співробітника Посольства України в Росії. Йому запропоновано залишити територію РФ до кінця дня 30 квітня", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ім'я українського консула, якого висилає Росія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути