середа, 10 лютого 2021 05:20

Назвали головну умову для вступу України в НАТО

Назвали головну умову для вступу України в НАТО
Що потрібно Україні для вступу в НАТО. Фото: Українська правда

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг запевнив Україну в підтримці в проходженні офіційного Києва до членства в Альянсі.

У Брюсселі відбулася зустріч прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з Генсеком НАТО. Сторони обговорили перспективи України стати повноправним членом Північноатлантичного Альянсу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Успіх реформ наближає Україну до стандартів НАТО, і чим більш вражаючими будуть ці досягнення, тим ближче держава підступиться до своєї мети. Можу гарантувати, що ми маємо намір і надалі підтримувати Україну в її євроатлантичних прагненнях і просуванні до членства в НАТО", - запевнив Йенс Столтенберг.

Генсек НАТО запевнив у тому, що Україні необхідно зосередити зусилля на продовженні реформ, "модернізувати і зміцнювати демократичні інститути в країні". На його думку, це є визначальним маркером для зміни статусу України в Альянсі.

"У 2008 році НАТО прийняла рішення щодо членства України, і ми залишаємося йому вірні. Важливо зосередити якомога більше серйозні зусилля на продовженні тих позитивних перетворень, які вже йдуть в державі. Це гарантує Україні збереження демократичного і політичного контролю над оборонними інститутами і збройними силами . Крім цього, необхідно продовжувати боротьбу з корупцією і посилювати демократичні інститути. Все це вплине на рішення щодо членства України в "НАТО", - підкреслив Йенс Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС розповіли, коли призначать керівника місії НАТО в Україні

Нагадаємо, 8 лютого 1994 Україна підписала з НАТО рамковий документ програми "Партнерство заради миру".

Зараз ви читаєте новину «Назвали головну умову для вступу України в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути