вівторок, 20 грудня 2016 14:18

НАЗК просять перевірити декларацію Порошенка

НАЗК просять перевірити декларацію Порошенка
apostrophe.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції попросили перевірити декларацію президента Петра Порошенка.

Про це у Facebook написав народний депутат Єгор Соболєв.

"На думку правників нашого парламентського комітету з протидії корупції, президент порушив закон, коли не вказав в декларації віллу в Іспанії, записану на його компанію. Я особисто вписував у законодавство норму, що таку власність мають декларувати", - пояснив він.

Голова держави має бути "прикладом, а не антиприкладом", зауважив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партнери Порошенка - найбільші постачальники транспорту

"В інтересах президента, парламенту, всього суспільства якомога швидше виправити порушення закону в даному випадку. Інакше не один посадовець зареєструє фірму "За добробут всіх українців", оформить на неї все майно і нічого не вказуватиме в декларації", - резюмував Соболєв.

Раніше в антикорупційному комітеті інформували, що президент Петро Порошенко мав окремо декларувати віллу в Іспанії, а не лише фірму, на яку вона оформлена.

Петро Порошенко володіє 2-поверховою віллою в іспанському містечку Ата­лая-Ісдабе. Її не вносив у жодну декларацію. Розташована на березі Середземного моря. Оформлена на президентську фірму Feruvita SL. Маєток знайшли журналісти програми "Схеми". Будівля має площу 1254 "квадрати". Під нею — 26 соток землі. У дворі є басейн. Вілла зведена 1993 року. Фірма Порошенка придбала її влітку 2008-го. Він тоді очолював раду Національного банку України. Нині нерухомість коштує близько 120 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК просять перевірити декларацію Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути