вівторок, 20 грудня 2016 12:54

Партнери Порошенка - найбільші постачальники транспорту - ЗМІ

Партнери Порошенка - найбільші постачальники транспорту - ЗМІ
lutsk.rayon.in.ua

Партнери Петра Порошенка очолили топ-10 постачальників транспорту України.

Про це пишуть "Наші гроші".

Трьома найбільшими постачальниками автобусів і тролейбусів в Україні з 1 березня 2014 року стали "Богдан", дилер білоруського заводу МАЗ та львівський "Електрон".

Із 1 березня 2014 року по 12 грудня 2016-го місцеві органи влади уклали угоди про закупівлю нових і вживаних автобусів і тролейбусів на майже на 3 млрд грн. 90% із цих коштів отримали десять постачальників, лідером серед яких стала корпорація "Богдан" із підрядами на 617,10 млн грн.

Співвласником корпорації раніше був президент Петро Порошенко. Зараз вона належить його бізнес-партнеру, першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському.

Найбільше замовлення тролейбусів на 202,34 млн грн "Богдан" отримав у жовтні від КП "Київпастранс", роботу якого курує начальник департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, обраний 2015 року до Київради від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У комітеті пояснили, коли можна взятися за декларацію Порошенка

Друге місце за обсягом перемог у тендерах посів дилер Мінського автомобільного заводу "МАЗтранссервіс", отримавши 535,10 млн грн. МАЗ завдячує своїм успіхом Київпастрансу, який одноразово замовив автобусів на 472,38 млн грн. Компанія записана на Укрпастех Романа і Павла Шевченків.

Трійку найбільших постачальників замикає спільне українсько-німецьке підприємство "Електронтранс", якому Львівська міськрада зробила замовлень на 360,97 млн грн.

У десятку потрапили: корпорація "Еталон" (297,54 млн грн), "Черкаський автобус" зі своїм акціонером "Українським автобусом" (203,16 млн грн), дилери дніпровського Південмашу – "Дуотранс" і "Торговий дім "Літан" (267,95 млн грн) та дилер білоруського Белкомунмашу – "СП "Янікс" (70,92 млн грн).

Раніше ЗМІ повідомляли, що Олег Гладковський має нерухомість у районі Ла Загалета поблизу Марбельї. Вілла площею 1729 кв м і гектар землі записані на фірму дружини, Юлії — Toulousse Investments SL.

Зараз ви читаєте новину «Партнери Порошенка - найбільші постачальники транспорту - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути