четвер, 23 квітня 2020 09:45

НАЗК побачило конфлікт інтересів у ексадвоката Януковича, який працює в ДБР

НАЗК побачило конфлікт інтересів у ексадвоката Януковича, який працює в ДБР
Бабіков був адвокатом втікача Януковича, який заочно отримав вирок за державну зраду.

Національне агентство з питань запобігання корупції розкрило інформацію про можливий конфлікт інтересів у першого заступника директора Держбюро розслідувань Олександра Бабікова. Про це сказав голова НАЗК Олександр Новіков.

Агенство направило запит до ДБР з приводу наявності конфлікту інтересів у справах Майдану, про які стало відомо тільки після висвітлення інформації про підозру екснардепу Тетяні Чорновол, сказав Новіков "РБК-Україна"

"До нас раніше звертався Бабіков, оскільки він сам не зацікавлений в тому, щоб отримати протокол від НАЗК про конфлікт інтересів. Ми йому роз'яснили, що фактично має місце потенційний конфлікт інтересів.

Разом з тим, цей потенційний конфлікт інтересів стане реальним тільки якщо Бабіков стане в.о. директора ДБР і почне приймати будь-які рішення щодо тих справ, де він раніше був захисником, або стосовно тих людей, які ведуть ці справи", - заявив голова агентства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДБР працює на Януковича? - програма Майкла Щура

Колишній нардепці Тетяні Чорновол обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Таке рішення виніс суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк, задовольнивши клопотання слідства. ДБР звинувачує Чорновол в умисному вбивстві працівника офісу Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК побачило конфлікт інтересів у ексадвоката Януковича, який працює в ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути