понеділок, 20 квітня 2020 10:55

ДБР працює на Януковича? - програма Майкла Щура

ДБР працює на Януковича? - програма Майкла Щура
Ср*ка може настати всім майданівським справам, каже Майкл Щур.

Останні дії Державного бюро розслідувань виглядають так, ніби воно працює на захист втікача Віктора Януковича.

Про це йшлося у програмі телеведучого Майкла Щура.

"Ср*ка у Держбюро розслідувань. Воно так подає справу Чорновол, що через це може настати ср*ка всім майданівським справам.

І ось чому", - сказав журналіст і зацитував заяву ДБР:

"Відповідно до матеріалів кримінальних проваджень та встановленої хронології подій, розстріли на Майдані та прилеглих вулицях у місті Києві 18 лютого 2014 року розпочалися після підпалу офісу Партії регіонів".

"Сторінку ДБР у Facebook захопила Олена Лукаш (міністр юстиції в уряді біглого в Росію Азарова. - Gazeta.ua)? Бо у цій заяві бюро фактично залишило за дужками 3 місяці Революції.

Події до 18 лютого, про які забули у ДБР, ви можете побачити на відео самі: побиття мирного мітингу студентів, сутички на Банковій і подальше побиття людей 1 грудня 2013-го, напади "тітушок" на мітингувальників по всій країні, ухвалення "диктаторських законів" 16 січня. А після цього жорстке багатотижневе протистояння мітингувальників та поліції на вулиці Грушевського. Численні штурми Майдану та вбивства мітингувальників до 18 лютого. Саме це передувало розстрілу Небесної сотні, а не один епізод підпалу офісу "регіоналів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленському підкладають свиню

За словами заступника керівника Департаменту у справах Майдану Генпрокуратури Олексія Донського, факти насильства щодо демонстрантів у Києві 18 лютого зафіксовані раніше підпалу офісу Партії регіонів.

І на тлі всього цього стався підпал офісу, як один із епізодів протистояння майданівців та силовиків.

Тому звинувачувати Чорновол в умисному вбивстві не можна. Це слова прокурора Сергія Горбатюка, який роками займався справами Майдану. Він вважає справу проти Чорновол політично вмотивованою: "При виникненні пожежі у будівлі офісу його працівник Захаров мав можливість покинути будинок, перешкод для цього не було. Але він почав збирати носії записів камер спостереження самостійно чи за чиєюсь вказівкою, щоб їх забрати. Він загинув від отруєння димом від пожежі".

Отже давайте підсумуємо. Шостий рік триває слідство у справах Майдану, яке вже встановило хронологію і причинно-наслідкові зв'язки. Все це підтверджене експертизами, відеодоказами та свідченнями. Частина справ вже перебуває у суді.

Але тепер Держбюро розслідувань фактично перезапускає всю логіку подій і шарашить на всю країну заяву. Агов, керівництво ДБР, ви що працюєте на захист Януковича?", - сказано у сюжеті.

Журналісти також нагадали про першого заступника керівника ДБР Олександра Бабікова, який "потрапив на роботу через сумнівний конкурс і він соромиться свого минулого (колишній адвокат Януковича. - Gazeta.ua). І в контексті справи Януковича у Бабікова є потенційний конфлікт інтересів".

Колишній нардепці Тетяні Чорновол обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Таке рішення виніс суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк, задовольнивши клопотання слідства. Чорновол звинувачують в умисному вбивстві працівника офісу Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «ДБР працює на Януковича? - програма Майкла Щура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути